1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Ali Korkut, devlet korumasındaki çocuk evlerini ziyaret etti
Ali Korkut, devlet korumasındaki çocuk evlerini ziyaret etti

Ali Korkut, devlet korumasındaki çocuk evlerini ziyaret etti

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Nenehatun Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- 0 -18 yaş aralığındaki Devlet korumasında bulunan çocuklarla vakit geçiren Başkan Korkut, Ak Parti iktidarıyla çocuk bakım evlerinin de yüzünün değiştiğini söyledi. Ali Korkut, "Çocuklar çok rahat ve müreffeh bir yaşama kavuşmuşlar. Özellikli evler, mutfak, tuvalet ve çalışma odaları mevcut" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korut, Nenehatun Çocuk Evleri Sitesini ziyaret ederek, yeni yaşam alanına dönüşen ve 'site' olarak konumlanan eskinin çocuk yuvasını ziyaret etti. 0-18 yaş grubu çocuklara hizmet verilen, 10 evden oluşan site tarzı yeni konseptiyle eskinin çocuk yuvalarının yerinde yeller esiyor. Ali Korkut, çocuklarla vakit geçirmek, onların yaşam alanlarını görmek amacıyla gittiği Nenehatun Çocuk Evleri sitesinde her şeyin sil baştan düzenlendiğini ifade etti. 10 evden oluşan ve 'site' olarak isimlendirilen 'çocuk yuvaları' Ak Parti iktidarında değişime uğramış. Ali Korkut, her evde yaklaşık 6-7 çocuğun kaldığını vurgulayarak "Ak Parti iktidarı ile devlet korumasında yaşamını sürdüren çocuklarımızın yaşam ve barınma şartları tepeden tırnağa değişmiş. İçerisinde mutfak, tuvalet, çalışma odası, oyun alanları gibi etkinlik alanlarının bulunduğu evlerde 6 - 7 kişi kalıyor. Her evin sınırı 10 çocuk. Her evde 2 veya 3 ayrı personel görev yapıyor. Çok rahat bir aile ortamına dönüşmüş. Geçmişin çocuk yuvaları tarzını bilenler bir daha buraları gezsinler" şeklinde konuştu.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi Kuruluş Müdür Yardımcısı Aynur Yılmaz eşlik ettiği incelemede Ali Korkut, çocuklarla da vakit geçirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum