1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Alparslan Türkeş Üniversitesi torbadan çıkarıldı!
Alparslan Türkeş Üniversitesi torbadan çıkarıldı!

Alparslan Türkeş Üniversitesi torbadan çıkarıldı!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Alparslan Türkeş'in adının verilmesine ilişkin teklif, torba yasadan çıkarıldı. İsim değişikliği AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı’nın imzasıyla ayrı bir teklif olarak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kitap, gazete ve dergide KDV’yi sıfırlayan torba teklif TBMM Plan ve  Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Teklifte Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi'nin adı 'Adana Alparslan Türkeş olarak' değiştirilmesine ilişkin maddeler de vardı. Ancak MHP’nin torba yasa hassasiyeti nedeniyle isim değişikliğine ilişkin 3 madde AK PartiGrup Başkanı Naci Bostancı’nın imzasıyla ayrı bir teklif olarak TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç,  Alparslan Türkeş Üniversitesi’yle ilgili maddelerin görüşmeler sırasında metinden çıkarılacağını açıkladı. HDP bunun üzerine komisyonda usul tartışması açılmasını istedi.  CHP de ek gösterge düzenlemesinin teklife eklenmesini bu yönde önerge vereceğini açıkladı. Komisyonda teklifin tümü üzerine görüşmeler öncesi tartışmalar sürüyor.

 

Kaynak: Şebnem HOŞGÖR / Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.