1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Altın resmen çakıldı! Yatırımcı tedirgin, kritik veri açıklandı
Altın resmen çakıldı! Yatırımcı tedirgin, kritik veri açıklandı

Altın resmen çakıldı! Yatırımcı tedirgin, kritik veri açıklandı

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Altın fiyatlarındaki son durum 13 Haziran Pazar günü yatırımcılar tarafından araştırılıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Altındaki sert düşüş sonrası kritik veri açıklandı. Altın düşmeye devam edecek mi?,

Altın fiyatları düşüşünü sürdürüyor. Son haftalarda altın fiyatları zirveyi görmesinin ardından ani bir düşüş yaşadı. Gram altın 506 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL ise 8.40 liraya kadar geriledi.

13 Haziran Pazar günü piyasalar kapalı olduğu için işlemler bir önceki günün kapanış değerleri üzerinden yürütülüyor. 525 TL seviyelerinde seyreden gram altın fiyatları 506 TL seviyelerine kadar gerilerken fiyatlarda yaşanan hareketlilik sonrası gözler Pazartesi gününe çevrildi.

Öte yandan bu hafta, yatırım araçlarından borsa kazandırırken, altın ve döviz kaybettirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,95 kazançla 1.460,86 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 1.432,64, en yüksek 1.464,49 puanı gördü.

Altın ve dolar geriledi 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 4,36 kayıpla 504,70 liraya, , Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,35 azalışla 3 bin 346 liraya geriledi.

Doların satış fiyatı yüzde 3,14 değer kaybederek 8,4000 liraya, avronun satış fiyatı da yüzde 3,67 azalışla 10,1700 lira oldu.

Geçen hafta 12,3320 olan İngiliz sterlininin satış fiyatı, bu hafta yüzde 3,83 kayıpla 11,8600 liraya indi. İsviçre frangı ise önceki haftaya kıyasla yüzde 3,35 kayıpla 9,3430 liradan kapandı.

Altın fiyatları için kritik veri açıklandı!

Piyasalar ABD enflasyon verisine kilitlendi. ABD'de yıllık bazda yüzde 5 ile beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisi altın fiyatları başta olmak üzere, finansal piyasaları yakından ilgilendiriyor. Ons altın enflasyon verisi sonrası bir miktar toparladı. Enflasyon verisi doların patronu Fed'in politikasında belirleyici olacak.

ENFLASYON ARTIŞI GÜVERCİN MESAJLARLA BİRLEŞİNCE ALTIN ÖNE ÇIKTI

Ons altın fiyatları 1 Haziran'da 1916 doları görerek 2021 yılının zirvesini tazeledi. Artan enflasyon endişeleri nedeniyle dünyada talebi artan ons, Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed üyeleri tarafından 'Enflasyonda yükseliş geçici' başlığında güvercin mesajlarla destek buldu.

ŞİMDİYE KADAR Kİ POWELL'IN AÇIKLAMALARI PİYASALARI DESTEKLEDİ

Geçtiğimiz ay ABD'de enflasyonda yüzde 4.2 ile 13 yılın zirvesine çıkılmasının ardından Fed'in likidite musluklarını kısma ihtimali güçlense de Başkan Powell'ın açıklamaları gevşek para politikası duruşunun devamına işaret ettiğinden altın fiyatları öncülüğünde piyasalar desteklendi.

GRAM ALTIN, ONS VE DOLAR/TL İLE YÖN BULUYOR

Bilindiği üzere gram altın fiyatları ons ve dolar/TL'deki hareketle yön buluyor. Son dönemde ons öncülüğünde yükseliş kaydeden gram altın fiyatları 2 Haziran tarihinde 538 lirayı görerek 540 lira olan tarihi zirvesine yakın seyir izledi. Ons altındaki 1900 dolar altındaki seyir gram altına olumsuz yansıdı. Gram enflasyon verisi öncesi 520 lira seviyesinin altında seyir izledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.