1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Âşık Ruhani'den Başkan Sekmen'e Teşekkür Plaketi
Âşık Ruhani'den Başkan Sekmen'e Teşekkür Plaketi

Âşık Ruhani'den Başkan Sekmen'e Teşekkür Plaketi

Erzurum Âşıklar ve Şairler Derneği Başkanı İlahiyatçı-Yazar Nurullah Özkılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Sıtkı Eminoğlu ve Haluk Yaşar Temel ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ziyarette ünlü halk ozanı Aşık Ruhani'nin oğlu Haluk Yaşar Temel, Erzurum'da halk edebiyatı geleneği ve aşıklara sunduğu katkıdan ötürü babası Ruhani'nin teşekkür temennilerini ifade eden plaketi Başkan Sekmen'e takdim etti.

Erzurum Aşıklar ve Şairler Derneği Başkanı Özkılıç, burada yaptığı açıklamada, "Erzurum'un kıymetli değeri olan Aşık Ruhani, ilimizdeki tüm aşıkları temsilen hazırlattığı bu teşekkür plaketini Başkanımıza gönderdi. Kendisi evde tedavi gördüğü için ziyarete gelemedi. Bizler de ozanımızın hediyesini Başkanımıza takdim ettik. Türk yurdunun şanlı kalesi Erzurum'da halk edebiyatı ve aşıklığın yaşatılması için 3.5 yılda Mehmet Sekmen Başkanımız bize adeta omuz verdi. Şimdiye kadar sayısız etkinlikle halk ozanlarımız vatandaşlarımızla buluştu. Aşıklık geleneğimizin temsilcileri olan halk ozanlarımızın her bir deyişinde şimdi Erzurum'un güzelliği dilden dile anlatılıyor. Bu güzelliği bizlere yaşatan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Özkılıç, geçtiğimiz günlerde rahatsızlık geçiren Ruhani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu, onu sevenlerin duasıyla ünlü ozanın yeniden sağlığına kavuştuğunu ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.