1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Askeri helikopter düştü! Acı haber geldi, şehitlerimiz var...
Askeri helikopter düştü! Acı haber geldi, şehitlerimiz var...

Askeri helikopter düştü! Acı haber geldi, şehitlerimiz var...

Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere  bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi  bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir." bilgisi verildi.

Bölgede arama çalışmalarının hemen başlatıldığı ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına  derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma  uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde  bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9'unun şehit olduğu, 4 kahraman silah  arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye  sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve  üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan  rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil  milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BiLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı  olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Akar'dan bilgi aldı.

BAKAN AKAR OLAY YERİNDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Ümit Dündar ile Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin  incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. 

OLAY TEKNİK ARIZA KAYNAKLI'

CNN Türk canlı yayınında konuşan Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eray Güçlüer şu bilgileri aktardı:

"Pilot bu arızayı anladı ve iniş yapmaya çalışırken normale göre iyi bir iniş yaptığını görüyoruz. Ama insanlar için bu iniş olumsuz. 2 yaralı askerin kurtarılmasının nedeni iniş hızının yere yaklaşırken düşmüş olması. Bu da tabi olayın tamamen teknik bir arıza nedeniyle göstermesinden kaynaklı. Fikir yürütülüyor. Helikopter çok parçalanmamış ve yaralı kurtulanlar olduğu için.

ACI HABER SONRASI TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bingöl'den Tatvan'a doğru havalanan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait helikopterin düşmesi sonucu 9 kahraman askerimizin şehadet haberi yüreklerimizi dağladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa ŞentopBingöl'den Tatvan'a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; şehit olan 9 vatan evladımıza Allah'tan rahmet, yaralanan 4 askerimize  de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bingöl'den Tatvan'a giden ve askerlerimizi taşıyan helikopterin düşmesi sonucu; 9 vatan evladımız şehit olurken 4 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bitlis’ten Tatvan’a giden askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu 9 kahraman askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Milletimizin ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.