1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Atamanın yolları taştan
Atamanın yolları taştan

Atamanın yolları taştan

'Atamanın yolları taştan, sen çıldırttın bizi bakan'... Atanamayan öğretmenler protesto amaçlı konser verdi...

A+A-

Erzurum Güncel-

Erzurum Güncel- Antalya'da ataması yapılmayan öğretmenden oluşan koro Antalya Kültür Merkezi'nde protesto amaçlı konser verdi. Konser öncesi kapıda davetlileri karşılayan öğretmenler, siyah kurdeleye sarılmış badem şekerleri dağıttı.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin kurduğu, Antalya Ataması Yapılmayan öğretmenler Platformu'ndaki çok sayıda öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto amaçlı müzik grubu kurdu. 13 kişilik koro ve 2 koro şefi ile müzik öğretmenlerinden oluşan 7 kişilik orkestra, Antalya Kültür Merkezi'nde konser düzenledi. Konsere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yanısıra çok sayıda ataması yapılmayan öğretmen ve yakınları katıldı.

Konsere gelen davetlilere siyah kurdeleye sarılmış badem şekerleri dağıtıldı. Konser öncesi sahneye kurulan barkovizyonda, Tayfun Talipoğlu'nun atanamayan öğretmenler için hazırladığı bir program ve Milli Eğitim eski Bakanı Nimet çubukçu'nun 55 bin öğretmeni atayacaklarına dair devletin planlama yaptığı şeklindeki sözlerini içeren bir video gösterildi. çubukçu'nun konuşmasının yer aldığı videonun başında '7 yaşından küçüklerin izlemesi sakıncalıdır' sözleri ve çubukçu'nun fotoğrafının yanında yer alan '55 bin atama gerçekti, hayal oldu' sözleri, konseri izlemeye gelenleri güldürdü.

'Atamanın yolları taştan, sen çıldırttın bizi bakan'
video için tıklayın


İMAMIN İTİBARI YüKSELTİLİYOR

Sinevizyon gösterisinin ardından kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın Cumhuriyetin ilk yıllarında en itibarlı mesleğin öğretmenlik olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "öğretmenin itibarını azaltıp, kırsal alanda özellikle imamın itibarını yükseltmeye yönelik bir kurguyla karşılaşmıştır Türkiye. Geldiğimiz nokta budur. Bugün fakülte mezunları çok moralsizler. Bu bir itibarsızlaştırma kampanyasıdır. Bu kampanya sadece öğretmenler üzerinden değil, asker üzerinden, subaylar üzerinden de devam ediyor. Şu andaki kurgu, öğretmene çok da fazla ihtiyaç yoktur kurgusudur."

"ATAMANIN YOLLARI TAŞTAN..."

Türk Sanat Müziği eserlerinin ve günümüzdeki bazı şarkıların sözlerini değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenen öğretmenler 'Atamanın yolları taştan, sen çıldırttın bizi bakan. Hem hayattan hem sınavdan, aman atamadı, bakan atamadı. Biz sana kandık eğitim bakanı' sözlerine yer verdi.

Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca Milli Eğitim Bakanlığı'nı şarkılarla eleştiren öğretmenler misafirler tarafından alkış topladı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.