1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Atanamayanların yerine yabancı doktorlar geliyor
Atanamayanların yerine yabancı doktorlar geliyor

Atanamayanların yerine yabancı doktorlar geliyor

Sağlık Bakanlığı, güvenlik soruşturmasına takılan doktorların boşluğunu ithal doktorlarla dolduruyor. Aile sağlığı merkezlerine sözleşmeli olarak atanan ithal doktorların, mecburi hizmet yükümlülüğü de bulunmuyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanlığı, siyasi görüşleri dolayısıyla fişlendiği için atamasını yapmadığı hekimlerin boşluğunu, ithalleriyle dolduruyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şeyma Paşayiğit'in haberine göre; güvenlik soruşturmasından geçemediği için ataması yapılmayan veya acil serviste çalışıp başhekim onaylamadığı için aile hekimliği kurasına giremeyen doktorların yerine ithal doktorlar atanıyor.

AKPG Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önünü açtığı ve “Truva Atı” olarak tartışılan doktorların, mecburi hizmet yükümlülüğü de bulunmuyor.

Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra siyasi görüşleri veya aile kökeni dolayısıyla güvenlik soruşturmasından geçemediği için ataması yapılmayan veya acil serviste çalışıp başhekim onaylamadığı için aile hekimliği kurasına giremeyen doktorların yeri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancı uyruklu doktorlarla dolduruluyor.

Erdoğan’ın önünü açtığı ve “Truva Atı” olarak tartışılan doktorlar için aile hekimliği sistemi kullanılıyor.

Aile sağlığı merkezlerine sözleşmeli olarak atanan ithal doktorların, mecburi hizmet yükümlülüğü de bulunmuyor. İthal hekime kapı açılması; mecburi hizmet yükümlülükleri, sözleşmeli çalışma, Türkiye’deki hekimlerin emek gücünün ucuzlattırılmaya çalışılması, hastalar ile iletişim sıkıntısı ve fırsat eşitsizliği yönünden tartışılıyor.

YÜZLERCE İTHAL DOKTOR

Son olarak ek tercih ve yerleştirme işlemleriyle; İstanbul’da Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Bakırköy, Kartal, Esenler, Esenyurt, Arnavutköy, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultangazi, Tuzla, Zeytinburnu, Bağcılar, Beyoğlu, Kağıthane, Başakşehir, Çatalca, Sarıyer, Silivri, Ataşehir, Pendik, Beykoz ve Maltepe’deki aile sağlığı merkezlerine ithal doktorlar atandı. Son atamalardaki ithal doktor sayısı 500’ü aştı.

Kaynak Yeniçağ: Atanamayanların yerine yabancı doktorlar geliyor!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.