1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Aygır Gölüne kameralı koruma!
Aygır Gölüne kameralı koruma!

Aygır Gölüne kameralı koruma!

Kırmızı benekli alabalığı ile ünlü Aygır Gölü, kapalı devre kamera sistemiyle korunacak...

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Uzun Yayla Köyü yaylasının 2800 metresinde bulunan Aygır gölü, kurulacak kamera sistemi ile 24 saat kamera ile gözetim altında tutulacak. Gölde bulunan kırmızı benekli alabalık türü, bölgede bir çok kaçak avcının iştanı kabartıyordu. 

 

 

KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ

 

 

Kafkas alabalığı türünü korumak, kaçak avcılık yapan ve çevre kirliliğine sebep olan kişileri belirlemek ve gelecek nesillere doğal kaynaklarımızı aktarıp bu değerli canlıları yaşatmak için kameralı koruma projesi hayata geçirildi. Aygır gölüne kamera sistemi krulması projesi ile ilgili olarak; Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye Belediyesi Başkanlığı, Dadak Doğa Sporları Kulübü ve Macera Offroad kulübü, Aygır gölü ve çevresinde incelemelerde bulundu.

 

 

AMAÇ KIRMIZI BENEKLİ KAFKAS AKABALIĞINI KORUMAK

 

 

İncelemeler sonucunda; Gölde halen var olan kırmızı benekli Kafkas alabalığı türünü korumak, kaçak avcılık yapan ve çevre kirliliğine sebep olan kişileri belirlemek, gelecek nesillere doğal kaynaklarımızı aktarıp bu değerli canlıları yaşatmak, ayrıca göle dökülen çeşitli zehirli etken maddelerin bu civarda yaşayan ve suyu kullanan insanlar için tehlike arz ettiği ve bu sebeple bu sistemin kurulmasının elzem olduğu belirtildi. Yakutiye Belediye Başkanlığı, sistemi kurma işini üstlendi. Kapalı devre kamera sistemin şehir merkezinde  hazırlanarak doğa gönüllüleriyle birlikte en kısa sürede göl kenarına taşınıp kurulacağı belirtildi.

 

 

Sinan AYDIN/ radarhaber.com 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.