1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Aziziye'ye başkan yardımcısı oldu
Aziziye'ye başkan yardımcısı oldu

Aziziye'ye başkan yardımcısı oldu

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i, yazdığı yazıyla yağladı. Başkan Cengiz’de bu yağcılığın altında kalmadı, İspirli’yi kendine başkan yardımcısı etti.

A+A-

Erzurum Güncel- 2011 Koordinatörlüğünde geçici görevle görevlendirilen ve hakkında çıkan iddialardan dolayı pasifize edilen ve kadrosunun bulunduğu Yakutiye Belediyesine gönderilen, eski Kazım Karabekir Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi İspirli, Aziziye Belediyesine Başkan yardımcısı oldu. Erzurum’da yapılan fuhuş operasyonuyla bir anda gündeme gelen Aziziye Belediyesi, Yakutiye Belediyesi tarafından görev verilmeyen Hanifi İspirli’yi başkan yardımcısı etti. Atamanın altından ise, Hanifi İspirli’nin, devlet memuru olduğunu unutarak kaleme aldığı köşe yazısı çıktı. Geçici görevle Aziziye Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hanifi İspirli’nin, 11 Ekim’de kaleme aldığı, “Başkan Cengiz’e linç girişimi” başlıklı yazısının etkili olduğu ortaya çıktı. Bu yazının ardından, 20 Ekim'de İspirli Aziziye Belediyesine başkan yardımcısı edildi. Öte yandan, Fuhus baskını ile ilgili Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırlarken, Başkan Cengiz’in tesis yöneticisi ile personeli hakkında başlattığı idari soruşturma ise merak konusu oldu. İŞTE İSPİRLİ'NİN YOLUNU AÇAN YAZI... h1>BAŞKAN CENGİZ'E LİNç GİRİŞİMİ

11 Ekim 2011, 16:02:49:
Hanifi İSPİRLİ
Aziziye Belediye Başkanı Sayın Fatih Cengiz göreve geldiğinden bu yana çalışmaları ile göz dolduruyor.
Kamulaştırma çalışmalarından tutun da, belediyenin kurumsallaşmasından, sosyal ilişkilerde ki başarılı girişimleri ile yediden yetmişe herkesin gönlünde taht kurmuş durumda.
Bunu ben söylemiyorum.
Bir başkanı en iyi anlatan kurumunda çalışan personelidir.
Sayın Cengiz belediye personeli ile öyle bir ünsiyet kurmuş ki, sevmeyeni yok gibi.
Sevmeyeni var mı? Var tabi...
Başkan Cengiz öyle kolay kolay kuru gürültüye papuç bırakan biri değil.
Gençliği, dinamizmi, başkan olmadan yaşadığı yöneticilik tecrübeleri ile de neyin nerede nasıl olacağını iyi biliyor.
İşte başkanı sevmeyen o güruhun eline Erzurum gündemine düşen bir haber ile koz geçti.
Bu haberi hemen başkan Cengiz'e bir linç girişimine çevirdiler. Hesaplar soruluyor, manşetler atılıyor. Yakında istifasını bile isterlerse şaşırmayın.
Milletin maaşı ile bile hesaplaşan mantıktan başka ne beklenir ki....
Daha doğrusu onlar öyle saydılar.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, şehrin değişik yerlerinde "fuhuş" yapan ve yaptıran bir şebeke; aralarında Ilıca Termal tesislerinde çalışan iki kişi ile birlikte operasyonla yakalanıyor.
Dikkat edin; tesise baskın veya tesisin kullanılması diye bir şey yok.
Yani düşünün ki her hangi bir kurum çalışanı aynı suçtan yakalanıyor ve siz o kurum amirini çıkarlarınıza cevap vermediği için hemen olayla bağlantısı varmış gibi algılıyorsunuz.
Başkan Cengiz basın açıklaması ile bu durumu izah etti ve haberin "yalan, iftira ve çıkar amaçlı" olduğunu söyledi.
Bir şeylerin altını özellikle çiziyor; diyor ki,
"Daha önce kurumumuza ve şahsımıza yapılan hakaret ve iftiralardan dolayı yargı önünde hesaplaştığımız ve haklı bulunduğumuz bazı kişiler, bu çirkin haberi de kendi çirkef emellerine göre, araştırmadan yayınlamaktan çekinmemiştir. Termal tesislere yönelik herhangi bir operasyon söz konusu değildir, haberler, asılsız ve yalandır."
Erzurum ve Erzurumlu çalışanı, hizmet edeni takdir eder. Bunu biz böyle biliyoruz.
Başkan Cengiz ve belediyesi ile ilgili yapılan taraflı yayınların arkasında ne olduğunu sanırım yine en iyi başkanın kendisi açıklayacaktır.
Ya da her zaman yaptığı gibi hukuk yolu ile bunun hesabını soracaktır.
Erzurum'da yaşıyoruz diye Erzurum'da olan kötülükler de bundan böyle üzerinize yıkılırsa hiç şaşırmayın.
çünkü edepsizliğin sınırı kalmamış.
Rahmetli Necip Fazıl'ın deyimi ile "kimseyi armut ile benzeştirmeyin, çünkü armut hiç değilse "ar" ile yazılıyor.
OLAY NASIL OLMUŞTU Erzurum’da yaklaşık 10 gün önce teknik takip sonucu gerçekleştirilen fuhuş operasyonuna savcılık gizlilik kararı aldı.iki travesti ile çok sayıda çete üyesininde bulunduğu fuhuş çetesi dosyasına Cumhuriyet Savcılığının gizlilik kararı getirdiği öğrenildi. Erzurum Güncel- Erzurum’da gerçekleştirilen fuhuş operasyonun Cumhuriyet savcılığının dosyaya getirdiği gizlilik kararı nedeniyle kamuoyuna açıklanmadığı bildirildi. Erzurum Polisinin 7 aylık teknik takibi sonucu çökertilen fuhuş şebekesiyle ilgili soruşturma gizlilik içerisinde sürdürülüyor. Liderliğini bir bayanın yaptığı, aralarında iki Aziziye Belediye termal Tesisi çalışanı, iki travesti ile çok sayıda çete üyesininde bulunduğu fuhuş çetesi dosyasına Cumhuriyet Savcılığının gizlilik kararı getirdiği öğrenildi. Çetenin gelen ihbarlar doğrultusunda takibe alındığını ve çökertildiğini belirten Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız, “ Cumhuriyet Savcılığının gizlilik kararı olduğu için açıklama yapamadık” dedi. Çok sayıda işadamı, politikacı ve bazı kamu personelinin de isminin geçtiği iddia edilen operasyonla ilgili çok sayıda belge ve görüntününde ele geçirildiği ileri sürüldü. ULUSAL MEDYADA DA BÖYLE YER ALMIŞTI... Erzurum'da fuhuş operasyonu! ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği’nin yürüttüğü fuhuş operasyonunda 7 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Fuhuş operasyonuna adları karışan Aziziye ilçesi belediyesine ait termal tesislerde çalışan iki işçinin görevine son verildi. Erzurum’da fuhuş olaylarına yönelik araştırma yapan polis, teknik takip çalışması yaptı. Polisin takibine Aziziye ilçe belediyesine ait termal tesiste biri sözleşmeli, diğeri kadrolu olarak çalışan M.A. ve B.B.’da takıldı. Hayat kadınlarının termal tesisin aile kabinlerine girişlerine göz yumdukları iddia edilen iki kişiyle birlikte 5 şüphelide eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Polisin teknik takibine takılan 7 kişi fuhuş yaptırmak suçlamasıyla adliyeye çıkarıldı. 7 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, olayın münferit olduğunu söyledi. Fuhuşun, otel ve kaplıcaların dışındaki aile kabinlerinde yapıldığı bilgisine ulaşıldığını belirten Cengiz, fuhuş operasyonuna adları karışan iki kişinin işine son verildiğini bildirdi. Başkan Cengiz, "Olay otel ve kaplıcalar dışındaki aile kabinlerinde meydana gelmiştir. Burası turistik bir tesis. Girenlerden kimlik sorulmaz. Hayat kadınlarının girişine göz yummuşlar. İki kişinin işine son verirken, tesisler müdürü ve diğer çalışanlar hakkında idari soruşturma başlatıldı" dedi. Vatan2011-12-13 13:40:44
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.