1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakan Akdağ: Sabah 4'lere kadar o diziyi izledim...
Bakan Akdağ:  Sabah 4'lere kadar o diziyi izledim...

Bakan Akdağ: Sabah 4'lere kadar o diziyi izledim...

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İspanya'da Türk vatandaşlarıyla buluştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İspanya'da Türk vatandaşlarıyla buluştu.  Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelenin koordinasyonun da kendisine  bağlı olduğunu belirten Akdağ, "Biraz tecrübe kazanmak için Narcos adlı dizinin 3  sezonunu kısa bir sürede sabah 4'lere kadar ayakta kalarak izlediğini" espirili  bir dille Türk vatandaşlarına anlattı.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye'de kişi başına  düşen ortalama sağlık harcamasının  yıllık 500 dolar olduğunu belirterek, "Bunun  100 dolarını insanlar cebinden, geri kalan 400 dolarını kamu olarak biz  karşılıyoruz. Avrupa'daki bazı ülkelerde kişi başına düşen bu harcama 2 bin 300  doları buluyor. Ama bizim verdiğimiz hizmet ile onların verdiği hizmet hemen  hemen aynı. Ve biz hizmetlerimizi anlattığımızda hayrete düşüyorlar." dedi.

Akdağ, İspanya'nın başkenti Madrid'de Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)  "Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlık Sistemleri" başlıklı toplantıya katıldı.  Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan  Akdağ'ın, DSÖ ile  yakın ilişkisi ve uzman kimliği dolayısıyla davet edildiği belirtildi.

Recep Akdağ'ın diğer ülkelerin temsilcileriyle de ikili görüşmelerde  bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Akdağ ve Türkiye'nin Madrid  Büyükelçisi Ömer Önhon, Madrid'de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

"HİZMETLERİMİZİ ANLATTIĞIMIZDA HAYRETE DÜŞÜYORLAR"

Türk vatandaşlarıyla sohbet eden Akdağ, Türk vatandaşlarına "PKK'lı  bölücüler ve FETÖ'cüler hariç, burada hepiniz bir araya gelin ve bir dernek  kurun." dedi.

Türkiye'de özellikle sağlık sektöründe atılan adımları anlatan Akdağ,  "Türkiye'de kişi başına düşen ortalama sağlık harcaması yıllık 500 dolar. Bunun  100 dolarını insanlar cebinden geri kalan 400 dolarını kamu olarak biz  karşılıyoruz. Avrupa'daki bazı ülkelerde kişi başına düşen bu harcama 2 bin 300  doları buluyor. Ama bizim verdiğimiz hizmet ile onların verdiği hizmet hemen  hemen aynı. Ve biz hizmetlerimizi anlattığımızda hayrete düşüyorlar."  diye  konuştu.

Türkiye'de uyuşturucu ile mücadelenin koordinasyonun da kendisine  bağlı olduğunu belirten Akdağ, "Biraz tecrübe kazanmak için Narcos adlı dizinin 3  sezonunu kısa bir sürede Sabah 4'lere kadar ayakta kalarak izlediğini" espirili  bir dille Türk vatandaşlarına anlattı.

Madrid'deki temaslarını yarın tamamlayacak olan Recep Akdağ, yarın  Türkiye'ye dönecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.