1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Koca: Temas içindekileri izole etmeliyiz
Bakan Koca: Temas içindekileri izole etmeliyiz

Bakan Koca: Temas içindekileri izole etmeliyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte sağlıkçıların hiçbir eksiğinin olmaması gerektiği konusunda il sağlık müdürlerini uyardı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürleri ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama göre, dün akşam yapılan 3 saatlik toplantıda koronavirüs salgınına karşı illerde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

"YOĞUN BAKIM YATAKLARIMIZI REEL KULLANALIM"

Bakan Koca, "Her geçen gün servislerimizin kapasitesini nasıl artıracağımıza bakmaya, yoğun bakım yataklarımızı daha reel kullanmaya, riskli olan hastayı yoğun bakım şartlarında takip etmeye gayret edelim. Entübasyon safhasını ne kadar uzatabilirsek, bu dönemi kolay atlatabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"BU DÖNEMDE İZOLE EDEMEZSEK..."

Koronavirüsü kontrol altına alma konusuna değinen Koca, "Bu dönemde temas içindekileri izole edemezsek, kontrol altına alma şansımız olmaz. O nedenle kontrol edebilir olmalıyız.

Gelen hastanın hızla tanısını koyup ve erken dönemde yatırılması gereken bir hasta ise servise veya yoğun bakıma alınması, eve gönderilmesi ve takip edilmesi gereken bir hasta ise onu da hızla gerçekleştirip eve gönderip orada izolasyonunu sağlamak bu dönemde son derece önemli." diye konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN SORUNU OLMAMALI"

Koruyucu ekipmana da değinen Sağlık Bakanı Koca, "Sağlık çalışanlarımızın koruyucu maske ve ekipmanları konusunda asla bir sorun olmamalı." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.