1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Baran'la Birlikte Büyüyen Borçlara Bakanlık El Attı!
Baran'la Birlikte Büyüyen Borçlara Bakanlık El Attı!

Baran'la Birlikte Büyüyen Borçlara Bakanlık El Attı!

İzmir'de bebeklerinin hastane masrafını ödeyemedikleri için 13 yıl sonra hacizle karşı karşıya kalan ailenin dramı, bakanlığı harekete geçirdi. Borcu silen bakanlık, devrim gibi bir karara da imza attı.

A+A-

Erzurum Güncel- İzmir'de 2004 yılında prematüre olarak dünyaya gelen bebekleri Baran'a kavuşmanın sevincini yaşayamadan kendilerini büyük bir hastane borcunun içinde bulan ve imzaladıkları senet nedeniyle de 13 yıl sonra hacizle karşı karşıya kalan ailenin dramı nihayet son buldu.

Haberler.com'un Yıldız ailesini gündeme taşımasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, hem ailenin borcunu sildi, hem de benzer durumdaki ailelere müjdeyi verdi.

6,5 AYLIK DOĞDU, KUVÖZDE BAKIMI YAPILDI

Sakine ve Musa Yıldız çiftinin ikinci çocukları Baran, henüz 6.5 aylıkken prematüre olarak 2004 yılında KonakDoğum Hastanesi'nde dünyaya geldi. Baran, doğumundan hemen sonra kuvöze konulup kontrollerinin yapılması için Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yenidoğan servisinde 2.5 ay tedavi gören Baran taburcu edilmeden önce, sosyal güvencesi olmayan ailenin hastane masraflarını ödemesi istendi.

AİLEYE SENET İMZALATILDI

Aile parayı ödeyemeyince senet imzalamaları talep edildi. Ancak, aile bunu iki kez reddetti. O zamanki hastane yönetimi bebeği teslim etmeyince, baba Musa Yıldız, 6 bin 800 liralık senedi imzalayıp, oğlunu taburcu ettirdi.

HACİZ GELDİ

Baran sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürürken, aileye iki kez ödenmeyen senet nedeniyle haciz işlemi yapılmak istendi. Ancak borcu ödeme durumu olmayan aile, yetkililerden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

BAKANLIK, HABERLER.COM'UN HABERİ SONRASI DURUMA EL KOYDU

Yıldız ailesinin dramının Haberler.com'da gündeme gelmesinin ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, ailenin durumunu özel olarak ele aldı.

BAKANLIK: İNCELEME BAŞLATILMIŞTIR

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "14.12.2017 günü haberler.com'da "Senet imzalattıkları hastaneden 19 bin TL'lik haciz geldi" başlıklı habere yer verilmiş, bu haber daha sonra başka yayın organlarında da yayınlanmıştır. İzmir İl Sağlık Müdürlüğümüz haber üzerine hemen inceleme başlatmıştır." denildi.

AİLENİN BORCU SİLİNECEK

İzmir Sağlık İl Müdürlüğünün, aile ile irtibata geçeceği belirtilen açıklamada "Gerçekten mağdur olduğuna, bu parayı ödeyemeyeceğine, üzerine kayıtlı mal ve mülkün bulunmadığına dair Kaymakamlık ve Muhtarlıktan bir yazı almalarını isteyecek ve borcun silinmesi yönünde işlem yapacaktır." iafdeleri kullanıldı.

BENZER DURUMDAKİ AİLELERE MÜJDE

Bakanlık açıklamasının devamında ise, benzer durumdaki ailelere bir müjde verildi. Hastane borcu nedeniyle hacizle karşı karşıya kalan ve borcunu ödeyemeyecek durumda olan tüm aileleri inceleyeceğini belirten Bakanlık, bu borçların da silineceğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

İL MÜDÜRLÜKLERİNE TALİMAT VERİLDİ

"Bakanlığımız, geçmiş yıllara ait bu ve benzeri hastane borcu olup ödeme kabiliyetinden yoksun olan ve haklarında haciz işlemleri başlatılmış bulunan ailelerin durumlarıyla ilgili İl Müdürlüklerimizi talimatlandırmıştır.

Bu haberin yayınlanması, haciz işlemi başlatılan bu durumdaki borçlu kişilerin sorunlarını gündeme taşımıştır. İl Müdürlüklerimiz gerekli teması sağlayarak borç ve haciz işleminin sonlandırılması konusunda gerekli adımları atacaklardır. Kamuoyuna önemle duyurulur."

Kaynak: Haberler.com

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.