1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BDP'liler polis müdahalesi
BDP'liler polis müdahalesi

BDP'liler polis müdahalesi

BDP'liler polis müdahalesi: 122 gözaltı!

A+A-

Erzurum Güncel-

TAKSİM’de, terörist başına uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis, müdahale etti. 122 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde, bir grup kadınla oturma eylemi yapan ve polisin biber gazı sıktığı milletvekili Sebahat Tuncel, uzun süre yerinden kalkamadı.

Terörist başına uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen BDP İstanbul İl örgütü üyeleri, Taksim Tramvay Durağı yanında saat 14.00 sıralarında toplanmaya başladı. İstanbul Emniyeti, olası bir yürüyüş ve provokasyona karşı özelikle çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle Taksim Meydan ve çevresinde barikatlar kurarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ancak, aralarında kadınlar ve İstanbul BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya önder’in de bulunduğu gruplara polis izin vermedi. Meydanın ayrı ayrı yerlerinde gösteri yapmak isteyen gruplara polis sert müdahale etti. Göstericilerle polis arasında kısa süreli arbedeler yaşandı. Gözaltına alınan bir BDP’li polislere bağırarak "Vurun, vurun vurun" diye bağırdı. Kadınlarla oturma eylemi yapan milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında yer aldığı gruba, polis biber gazı sıktı. Gazdan etkilenen Tuncel, uzun süre kalkamadı, bazı kadınlar su ile yüzünü yıkamasına yardımcı oldu.

Taksim’de dağılan grup, Tarlabaşı’ndaki BDP İstanbul İl Başkanlığı önünde tıoplanan gruba polis, TOMA müdahale aracı ve biber gazlarıyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.
Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Güvenlik Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, olaylarda 122 kişinin gözaltına alındığını, 15 molotof 100 havai fişek 6 da havayi fişek rampası ele geçirdiklerini söyledi. Altınok, "İzinsiz gösterilere müsade etmeyeceğiz" dedi.

BDP'li milletvekiline biber gazı
video için tıklayın


TOPLAM 122 KİŞİ GöZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, Taksim’deki izinsiz gösteriler sırasında 122 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Altınok, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğünün önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yasa dışı suç örgününün elemanlarının Taksim Meydanı’nda suç işlemek amacıyla toplandığını belirtti.

Yapılan uyarılara rağmen grubun, Taksim Meydanı’na geldiğini ifade eden Altınok, şunları söyledi:

"Bu gruplar, ikaz edilmek suretiyle zaklaştırılmıştır. Almış olduğumuz tedbirlere muhalefet eden, zorluk çıkaran şahıslar engellenerek, 122 kişi alınmıştır. Bu şahıslar üzerinde şu anda inceleme yapılmaktadır. Bu, bahse konu
yasa dışı örgüt, çocukları ve masum vatandaşları kadınları ve anaları kullanmak suretiyle suç işlemeye teşvik etmektedir. Biz, çevik Kuvvet olarak izin vermeyeceğimizi defalarca söylememize rağmen, Taksim’e kadar gelmeye
çalışmışlardır. Kararlı tutumumuzla, şahısların suç işlemesi engellenerek, gruplar dağıtılmıştır. Almış olduğumuz tedbirler esnasında, Taksim Meydanı’nda masum insanlara ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere 15 molotofkokteyli, yüzlerce havai fişek, 6 havai fişek yatağı ele geçirilmiştir."

Altınok, BDP İl Binası önünde dağılmamakta ısrar eden, suç işleyen ve polise molotofkokteyli atmak için bekleyen şahısların ikaz edildiğini, dağılmayan gruba da kademeli olarak kuvvet kullanıldığını kaydederek, "Şahısların dağılması sağlanmıştır. Herhangi yaralı şahıs ve polis mevcut değildir. Sağduyumuz sayesinde olay, büyük bir boyuta gelmeden önlenmiştir" dedi.
VATAN
BDP'liler polis müdahalesi

BDP'liler polis müdahalesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.