1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Beni tehdit etti diyen Ebubekir Şahin'e Doğan Şentürk'ten cevap
Beni tehdit etti diyen Ebubekir Şahin'e  Doğan Şentürk'ten cevap

Beni tehdit etti diyen Ebubekir Şahin'e Doğan Şentürk'ten cevap

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, bir gazeteye verdiği röportajda kendisi tarafından tehdit edildiğini öne süren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yanıt verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'a konuşan ve FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk tarafından tehdit edildiğini öne süren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Şentürk yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şentürk, açıklamasını ''Lüzum üzerine…'' notuyla paylaştı.  Şentürk açıklamasında sözlerinin tehdit olmadığını belirtirken; Şahin'in sözlerini tehdit olarak algıladıysa neden şikayetçi olmadığını sordu.

Şentürk'ün açıklaması şöyle: 

NE OLMUŞTU?

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'a konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Doğan Şentürk tarafından tehdit edildiğini öne sürerek şunları söylemişti:

"Gazeteciliğin evrensel ilkeleri ayaklar altında. Habercilik tarafsızlığı, ilkeli olmayı gerektirir, doğruya doğru, yanlışa yanlış demek zorundasınız. Evet gazetecilik eleştiri üzerine kuruludur ama haksız yere ve eleştirinin ötesinde hakarete varan söylemlerle, yalan ve yanlış bilgilerle habercilik yapılamaz. 

"BENİ TEHDİT ETTİ"

Bakın kendini duayen haberci, tarafsız gazeteci özgür basının savunucusu olarak görüp lanse etmeye çalışan bir gazeteci arkadaş var; FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk. Tescilli yalan haberlerinden dolayı verdiğimiz yaptırım kararlarından ötürü ortak bir dostumuz aracılığıyla şahsımı ve kurumumu tehdit etmiştir.

İnanabiliyor musunuz? Bunu yapan gazeteci kimliği taşıyor. "Daha şimdi başlıyor her şey" diye tehditler savurup daha sonra hızını alamayıp başka bir günkü ana haberde yine şahsıma ve Üst Kurula yönelik açık açık tehditler savuracak kadar fütursuz hale gelmiştir. Düşünebiliyor musunuz? Televizyonu denetleyen bir otoriteye karşı açık açık, haksız yere, görevimizi yaptığımız için tehditler savurabilmekte... Ve bu özgür ve tarafsız habercilik adına yapılıyor. Ne ironi değil mi? Hani tarafsızdın, hani özgür basın adına yapıyordun? Hiç sanmıyorum. Ayrıca dönüp bakınca ekranda görünmeyen ancak FOX haberin mutfağını yöneten bir gazeteciye sahip çıkmak yerine FETÖ'den tutuklu sözde gazeteciye sahip çıkması samimiyetsizliğini gösterir aslında. Sen yaptıklarının tamamını kendi politik görüşlerin ve çıkarların uğruna yapıyorsun demek ki. Eski Türkiye'nin alışkanlıkları ile hareket etmesin kimse. 

Medyapatronlarının, yöneticilerin; politikacıları, bürokratları tehdit ettiği dönemler yok artık. Yeni Türkiye'de kimse böyle bir şey yapamaz, yapan da bedelini öder. RTÜK'ün verdiği cezalardan nemalanan kanallar var. Bilinçli olarak hatalarda ısrar ediyorlar. Mağduriyet edebiyatıyla reyting peşinde koşanlar bunlar..."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.