1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Binali Yıldırım bugün Meclis Başkanlığı'ndan istifa edecek
Binali Yıldırım bugün Meclis Başkanlığı'ndan istifa edecek

Binali Yıldırım bugün Meclis Başkanlığı'ndan istifa edecek

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini 18 Şubat'ta bırakacağını açıklamıştı. Yıldırım bugün istifasını verecek. Yıldırım'ın yerine 5 aday var.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevini bırakmaya hazırlanıyor. Yıldırım, Meclis'te bir veda yemeği de düzenleyecek. Bu yemeğe, geçmiş dönem meclis başkanlarının yanı sıra, 27. Dönem milletvekilleri de davet edildi.

Yıldırım'ın istifa kararının Salı günü Genel Kurul'da okunmasıyla Meclis Başkanlığı seçim takvimi de resmen işlemeye başlayacak. Beş gün içinde, yani 23 Şubat'a kada, siyasi partilerin Meclis Başkanı adaylarını netleştirmesi gerekiyor. Bu noktada gözler AK Parti’de; Meclis’in yeni başkan adayları arasında kulislerde, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop’un isimleri konuşuluyor.

YERİNE KİM GELECEK
MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce aday çıkamayacaklarını ve AK Parti'nin aday göstereceği ismi destekleyecelerini açıklamıştı. Meclis başkanlığı seçiminde, CHP'nin adayı olarak Grup Başkanvekili Engin Altay'ın adı geçiyor. İYİ Parti'nin Uşak milletvekili Durmuş Yılmaz'ı, HDP’nin ise, Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş ya da Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ı aday göstereceği belirtiliyor.

SEÇİM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
Meclis başkanlığı seçiminin 24 Şubat Pazar günü yapılması bekleniyor.
Meclis başkanı seçilebilmek için ilk iki turda adayların 400 oy alması gerekiyor. Ancak, sandalye dağılımı gözönünde bulundurulduğunda ilk iki turda herhangi bir adayın seçilmesi mümkün gözükmüyor. Üçüncü turda 301 oy alan aday, Meclis'in yeni başkanı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.