1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Bu iddia olay olur: ''PKK'nın elinde üst düzey kamu görevlileri var''
Bu iddia olay olur: ''PKK'nın elinde üst düzey kamu görevlileri var''

Bu iddia olay olur: ''PKK'nın elinde üst düzey kamu görevlileri var''

Türkiye, PKK'nın alıkoyduğu ve düzenlenen kurtarma operasyonu sırasında kurşuna dizdiği 13 vatandaşımız için kahrolmuşken bir şoke eden iddia da Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ten geldi. Öztürk örgütün elinde 13 üst düzey kamu görevlisinin olduğunu...

A+A-

Erzurum Güncel- Sözcü yazarı Saygı Öztürk, daha önce PKK'nın 48 saat rehin tuttuğu CHP'li eski Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarını köşesine taşıdı.

Hüseyin Aygün yaptığı açıklamada “13 şehit sonrası toplum ve parlamentoda yüksek bir duyarlılık oluştu. Hâlâ PKK'nın elinde olan üst düzey kamu görevlileri var. Bunlar için biz kendi çapımızda çaba harcamaya devam ediyoruz. Yaşamını kaybedenler için yapacak bir şey ne yazık ki kalmadı. Ama, dağda veya Kuzey Irak'ta tutulan kişilerin yaşamını kurtarabiliriz. Devlet, partiler, parlamentonun yapacağı şeyler bitmedi. İnsan hayatı siyasete feda edilemez. Herkes üstüne düşen siyasi/insani görevi yapmalıdır.Devletin, toplumun dikkatine.” dedi.

Aygün, aydın kimliğiyle vatandaşlarımızın kurtarılması için elinden gelen çabayı gösteriyor. Şehit edilen 13 yurttaşımızın dışında ismen bildiği bazı kamu görevlilerinin örgütün elinde olduğunu kaydeden Aygün'e, “Rehinelikte yaşananları” sorduğumda şunları anlattı:

 “Bu kamu görevlilerinin kurtarılması için bazı girişimlerde bulundum. Hepsi adres olarak örgütü gösterdi. Gara operasyonu başladığında, bazı görevlilerin farklı yerlerde olduğu anlaşılıyor. Örgütün elinde olunca can güvenliğiniz tamamen risk altındadır. Dağ başında, ormanın içinde, mağarada, sığınakta tutuluyorsunuz. Hem tutan, hem tutulan risk altında oluyor. Açıkçası her an ölümle burun burunasınız. Örgütün kaçırdığı kişilerin bir an önce serbest kalması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.”

 

Saygı Öztür'ün yazısının tamamı için...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.