1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Buz’un efsaneleri Erzurum’da
Buz’un efsaneleri Erzurum’da

Buz’un efsaneleri Erzurum’da

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali’ne katılan Dünyaca ünlü dağcılar buz ve çetin kış şartlarıyla adeta savaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünya’nın dört bir yanından kente gelen dağcılar, buz tutan şelalelere tırmandı. Romanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Almanya, Meksika, Yunanistan, Kırgızistan, Rusya, Gürcistan ve Türkiye'den 107 dağcı, Uzundere’de 35 ila 300 metre arasında değişen Nakavt, Şeker Kulvarı, Hakan, Sarı Gelin, Lucifer ve Cansu şelalelerine tırmandı. Milli Dağcı ve aynı zamanda festivalin koordinatörü olan Çetin Bayram, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu yıl festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Erzurum’un adını Dünya’ya duyuran ve beş kıtadan seçkin dağcıların burada buluşmasına vesile olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e spora ve sporcuya olan büyük desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Bayram, tırmanışların ayrı bir anlamı da taşıdığını anımsatarak, “Bu yılki tırmanışları 2017 yılı içerisinde hayatlarını bu uğurda kaybeden Cansu Nur Özkalp, Hakan Coşkun ve Olga Gorozhanina anısına gerçekleştirdik” diye konuştu.
Bu arada Dünya’nın en güçlü dağcısı olarak bilinen ‘Çelik Melek’ lakaplı Rus dağcı Aleksandra Mentovskya’da festivalde yoğun ilgi odağı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.