1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Çat'ta öldürüldüler: Cenazesi köye defnedilmedi
Çat'ta öldürüldüler: Cenazesi köye defnedilmedi

Çat'ta öldürüldüler: Cenazesi köye defnedilmedi

Erzurum’da silahlı kavgada hayatını kaybeden şahıs, güvenlik gerekçesiyle Erzurum’da defnedildi. Cenazesi köye defnedilmedi, yakınları cenaze namazında sinir krizi geçirdi

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da dün iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 5 kişiden biri olan Sıracettin Yıldız, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesi güvenlik gerekçesi ile köyü yerine Erzurum Abdurrahman Gazi Mezarlığı'na defnedilen Yıldız’ın yakınları sinir krizi geçirdi.
Dün sabah Çat ilçesine bağlı Köseler Mahallesi’nde Güneş ve Yıldız aileleri arasında kız kaçırma meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada Güneş ailesinden Sıddık Güneş, Baki Güneş, Hasan Güneş, Sinan Güneş ve Yıldız ailesinden Sıracettin Yıldız hayatını kaybetti. Sıracettin Yıldız’ın cenazesi, Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Köseler Mahallesi'ne gönderildi. Ancak güvenlik gerekçesi nedeniyle cenaze Erzurum’a geri gönderildi. Yıldız’ın cenazesi Erzurum Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından Kürtçe ağıtlarla defnedildi. Cenaze namazında şahsın yakınları sinir krizi geçirdi. Öte yandan jandarma mezarlıkta geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.
5 kişinin hayatını kaybettiği olay sonrası kayıplara karışan İ.Y. ve B.Y. için askeri helikopter destekli jandarma tarafından yakalama çalışması başlatılmıştı. Kaçan şahıslar bugün sabah olay yerine 10 kilometre uzaklıktaki Göbekören Mahallesi yakınlarında bulunan arazide yakalanarak gözaltına alındı. Olaydan 23 saat sonra yakalanan şahıslar adli mercilere sevk edildi.

Erzurum'daki silahlı kavgada ölen 5 kişiden 4'ünün cenazesi de toprağa verildi

ERZURUM (AA) -  Erzurum'un Çat ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi de defnedildi.

İlçenin Köseler Mahallesi'nde, husumetli Yıldız ve Güneş aileleri arasında dün çıkan silahlı kavgada ölen ve bugün defnedilen Sedrettin Yıldız'ın ardından Sıddık, Hasan, Baki ve Sinan Güneş'in cenazeleri de Çat Devlet Hastanesi morgundan alınarak otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirildi. 

Buradaki otopsi işlemi tamamlanan Güneş ailesi fertlerinin cenazeleri, yakınlarınca alınıp polis ve jandarma eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne getirildi.

Sıddık, Hasan, Baki ve Sinan Güneş'in naaşları burada yıkandıktan sonra cenaze nakil araçlarına konularak defnedilmek üzere güvenlik güçleri eşliğinde ilçedeki mahalle mezarlığına götürüldü.

Cenazeler alınan geniş güvenlik önlemleriyle toprağa verildi.

- Olay 

Köseler Mahallesi'nde aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Yıldız ile Güneş aileleri arasında çıkan silahlı kavgada Sıddık, Sinan ve Hasan Güneş ile Sedrettin Yıldız olay yerinde, Baki Güneş ise hastanede hayatını kaybetmişti. 

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede 3 tabanca ele geçirilmiş, aranan iki şüpheli yakalanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.