1. HABERLER

  2. GENEL

  3. "Çılgın proje" değil zenginler için rant projesi: Bu iddia Erzurum'u karıştırır
"Çılgın proje" değil zenginler için rant projesi: Bu iddia Erzurum'u karıştırır

"Çılgın proje" değil zenginler için rant projesi: Bu iddia Erzurum'u karıştırır

Bugün size, gündeme damgasını vuracak bir dosyayı açıyorum. Üç gün sürecek yazıyı okurken hayretten hayrete düşeceksiniz. Evet yazının konusunu başlıktan da tahmin etmişsinizdir...

A+A-

Erzurum Güncel- Bugün size, gündeme damgasını vuracak bir dosyayı açıyorum. Üç gün sürecek yazıyı okurken hayretten hayrete düşeceksiniz. Evet yazının konusunu başlıktan da tahmin etmişsinizdir...
Kanal İstanbul…
İsim isim, metrekaresine kadar kim ne kadar arazi kapatmış alttaki satırlarda okuyacaksınız.
İstanbul'u yok edecek, Türkiye'yi jeostratejik olarak açığa düşürecek bir rant projesi olduğunu kendi gözlerinizle okuyacaksınız.
Anlatayım.
Bu proje kapsamında İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Bağcılar'dan üç buçuk tane daha ortaya çıkacak.
Proje kapsamında toplam uzunluğu 14 kilometre olmak üzere 8 köprü yapılacak. Yani yine geçmediğimiz köprülere cebimizden para ödeyeceğiz.
Deniz ekosistemi zarar görecek, deniz ve toprak içinde geri dönüşü olmayan zararlara yol açılacak. 1.3 milyar metreküp hafriyat olacak. Yani Güngören, Esenler, Bağcılar gibi ilçelerin 30 metre yükseldiğini düşünün!
Tüm bunların gerekçesi ne?
Boğaz trafiğini rahatlatmak…
Yalan!
Boğazlardan geçiş son 13 yılda yüzde 27.4 azaldı. Sadece hafriyat işinden bile milyonlarca liralık rantın açığa çıktığını düşünün. Üzerine yapılacak konut ve beton projelerini saymıyorum bile.
Kanal güzergahında tapu değişimleri yapıldı. Yani rantı dev sermayedarlar çoktan paylaştı. Aralarında FETÖ'cü de var iktidar yanlısı da Arap da…
Gelin ben size ulaştığım bilgileri anlatayım…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir programda "2011'den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Tarım alanı olan bu alanlara bu ilgi niye? En büyük, kökten, aileden gelen birkaç alan hariç, en büyük arazisi olan ilk üç büyük şirket de Arap şirketi. 30 milyon metrekare demek Beyoğlu, yetmez artı Bayrampaşa, bir de üstüne Gaziosmanpaşa'yı ekleyin, o yapıyor" demişti.
Bölgede bulunan emlak şirketleri, arsa sahipleri ve tapudaki kaynaklarım ile görüştüm. Resmî belgelere ulaştım. Öğrendiğim bilgiler üzüntü verici.
Kanal İstanbul güzergahı toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapudan oluşuyor.
2013 yılında yabancı yatırımcıların alım satım hareketleri 25 bin metrekare arazi ve 7 tapu ile işlemdeyken 2014-2018 yılları arasında 11 kat aratarak 383 bin metrekare ve 80 tapuluk bir işlem hacmine kavuşuyor.
Şirketler ise 2009-2013 yılları arasında 656 bin metrekare arazi ve 65 tapu ile alım satım hareketinde bulunmuş. Fakat 2014-2018 tarihleri arasında bu veriler 7 kat artıyor ve 476 tapu 4 milyon 800 bin metrekare gibi inanılmaz bir artış sergilemiş.
Toplamda 26.7 milyon metrekare arazi el değiştirmiş.
 El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcı olmuş. 2015 yılından sonra Kanal İstanbul'u duyup arazileri satın almışlar.
Adı: Sulaiman Almuhaidib
Körfez Bölgesi'nin önemli yatırımcılarından Al Muhaidib Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı. Ağaoğlu Maslak 1453'e yatırım kararı almıştı. Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yaptığı belirtilen Suudi Arabistanlı iş adamı, Erzurum'a hayvancılık alanında yatırım yapmak için geldi. Ağaoğlu ve Erzurum Belediye Başkanı ile birlikte iş yaptı. 2015 yılında 5 tapu sahibi oluyor. Parsel büyüklüleri 99 bin metrekare!
Adı: Mohammad Almarzouq ile Khales Issam Almarzooq
Shurak Al Ajdad Gayrimenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin sahipleri. Şirket 2015 yılında 3 milyon 600 bin TL sermaye ile kuruluyor. Fakat ilginçtir hemen Kanal İstanbul'dan 5 tapu ve 125 bin 402 metrekare araziye sahip oluyorlar.
(Yarın devam edeceğim.)

Kaynak Yeniçağ: "Çılgın proje" değil zenginler için rant projesi -1- - Murat AĞIREL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.