1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Çin aşısı Sinovac ile ilgili çok önemli gelişme
Çin aşısı Sinovac ile ilgili çok önemli gelişme

Çin aşısı Sinovac ile ilgili çok önemli gelişme

Türkiye'nin de satın aldığı ve vatandaşlara uygulamaya koyduğu Çin aşısı Sinovac ile ilgili önemli bir araştırma gerçekleştirildi.

A+A-

Erzurum Güncel-  Araştırmanın sonucunda Sinovac aşısının Brezilya mutasyonuna karşı etkili olamayabileceği ancak hastalığın şiddetini azaltmada başarılı olduğu kaydedildi.

Türkiye'de de vatandaşlara uygulanan Sinovac aşısı ile ilgili çok önemli bir araştırma gerçekleştirildi. Araştırmadan çıkan sonuçlar paylaşıldı. Yeni tip korona virüse karşı geliştirilen aşıların, mutasyonlara karşı etkili olup olmadığı tartışılırken, ABD ve Brezilyalı uzmanlar Çin'in Sinovac aşısının mutasyona karşı etkileri üzerine bir araştırma yaptı.

Araştırmaya göre, Sinovac aşısı, Brezilya mutasyonuna karşı yeterli antikor tepkisi oluşturamayabilir. Ancak dar örneklemli araştırmaya göre; aşılanan bireyler yeniden hastalansa bile, antikor dışında farklı mekanizmaların da hastalığın şiddetini azaltmaya katkısı olabileceğine işaret ediyor.

YETERLİ ŞEKİLDE ETKİSİZ HALE GETİRMEDE BAŞARISIZ OLDU 

Araştırmacıların dün yayımladıkları ancak henüz hakemli değerlendirmeden geçmemiş makaleye göre Sinovac'ın Coronavac aşısıyla aşılanan sekiz kişiden alınan plazma örnekleri korona virüsün P.1 mutasyonunu (20J/501Y.V3) yeterli bir şekilde etkisiz hale getirmede başarısız oldu.

Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi, ABD'deki Washington University School of Medicine ve diğer bazı kuruluşlardan araştırmacılar, "Bu sonuçlar P.1 virüsünün CoronaVac aşısının oluşmasını sağladığı antikorları aşabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Sinovac sözcüsü konu hakkındaki sorulara henüz cevap vermedi. 

Sinovac aşısı; Türkiye, Endonezya, Çin ve Brezilya'da toplu aşılamalarda kullanılıyor.

Kaynak: Independent Türkçe, Reuters 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.