1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Çizgi romanla İbrahim Hakkı Hazretleri
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Çizgi romanla İbrahim Hakkı Hazretleri

A+A-

Bugüne kadar yüzlerce baskısı yapılan ve farklı dillere de çevrilerek bir çok ülkede de okunan Marifetname ve bu kıymetli eserin müellifi İbrahim Hakkı Hazretleri, Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) tarafından, daha geniş kitlelere tanıtılıyor.

Merkezi Erzurum'da olan ancak yurt genelinde faaliyet gösteren ERİHDER, kısa bir süre önce piyasaya çıkardığı birbirinden kıymetli eserlerle İbrahim Hakkı Hazretleri'ni çocuklara da tanıtıyor.

 

Bu kapsamda yayımlanan ve halen ilkokullarda öğrencilere tavsiye edilen, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri "Işık Hadisesi" başlıklı çizgi romanda, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin çocukluk yılları, yaşadığı anne-baba acısı, gençlik yılları ve eğitimi birbirinden çarpıcı çizimlerle anlatılıyor. Çocukların son derece beğenerek okudukları bu çizgi roman, ERİHDER'in tek çalışması değil.

 

 

Evlilik ve Aile başlıklı tıpkı evlilik cüzdanına benzer bir çalışma ile de yeni evli çiftlere İbrahim Hakkı'ndan öğütler veriliyor. İbrahim Hakkı'nın çok bilinen bir eseri olan Tefvizname de yine derneğin çıkardığı yayınlardan biri. Öte yandan İbrahim Hakkı'nın şiirlerinden derlenerek yapılan ve Ahmet Hakkı Turabi'nin seslendirdiği Erzurumi İlahiler cidisi ve Doğumunun 312. yılında Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri adlı biyografi de ERİHDER'in başarıyla dört bir yana ulaştırdığı yayınlar arasında.

 

 

Nuri Toparlak'ın başkanı olduğu ERİHDER'de, başkan yardımcısı Hülya Gökmedir, danışma meclisi başkanı Raci Kalaycıoğlu ve dernek başkan yardımcısı Emin Atmaca gönüllü esasına göre gece gündüz hizmet veren isimlerden bir kaçı...

Erzurum'da faaliyet gösteren yüzlerce dernek ya da sivil toplum kuruluşu içerisinde en aktif oluşumlardan biri olan ERİHDER, İbrahim Hakkı Hazretleri'ni geniş kitlelere ve özellikle de gençlere tanıtmak, eserlerini okutmak için fedakarca hizmet veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.