1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kadir Şeker' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kadir Şeker' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kadir Şeker' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Konya'da şiddet gören kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'le ilgili olarak sorulan bir soruyu cevaplayan Erdoğan, “Şimdi orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varırlar” cevabını verdi.

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kimse 'Kadir Şeker suçludur' diyemez

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez. Ama ortada ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır hepsi soruşturma aşamasında ortaya çıkacak. Şu da bir gerçek hakim, savcılar da sizin bizim gibi bir insan. Onların da vicdanı var ve deliller çerçevesinde bu soruşturmayı tamamlayacaklardır" dedi.

 

Adalet Bakanı Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı"na katıldı.

 

Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, Kadir Şeker'in parkta sevgilisini darbeden kişiyi engellemek isterken bıçakla öldürmesine ilişkin, "Hakim ve savcıya görevlerini yapmaları için zaman tanımak lazım. Olay çok yeni. Savcı delilleri topluyor. Bu soruşturma neticesinde bir karara varılacak. Savcılık makamı kişinin sadece aleyhine delilleri toplayan bir soruşturma yapmıyor. Kişinin lehine olan ne varsa onları da toplayarak soruşturmayı tamamlayacak. Kimse ‘Kadir suçludur' diyemez. Ama ortada ceset var. Bir cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır hepsi soruşturma aşamasında ortaya çıkacak. Şu da bir gerçek hakim, savcılar da sizin bizim gibi bir insan. Onların da vicdanı var ve deliller çerçevesinde bu soruşturmayı tamamlayacaklardır. Bize düşen soruşturma sonucunu beklemektir. Bir kişi tutuklu olunca kesin baştan bir mahkum olmuş gibi değerlendirmek yanlıştır. Tutukluluk bir tedbirdir. Tutuklu oldu diye 'mahkum oldu, suçludur' demek doğru değildir. Serbest bırakıldı diye de suçsuzdur anlamı da çıkmaz” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.