1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dadaş kızına 'fair play' ödülü
Dadaş kızına 'fair play' ödülü

Dadaş kızına 'fair play' ödülü

Slovenya'da, bir kayak merkezinde bindiği teleferikten düşmek üzere olan 12 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran milli sporcu Sıla Kara (20), ulusal bir televizyon tarafından düzenlenen 'Sporun Devleri' programında 'fair play' ödülüne layık görüldü

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Kayak Milli Takımı sporcusu Sıla KaraÇin’de düzenlenmesi planlanan 2022 Kış Olimpiyatları’nda yer alabilmek için Slovenya’da 12- 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘Krvavec Giant Slalom’ yarışmasına katıldı. 

Alp disiplininde yarışan Kara, final ayağı öncesi ısınmak için teleferikle piste çıkarken, yanında oturan 12 yaşında Sloven erkek çocuk dengesini kaybetti. Çocuk, teleferikten düşerken o sırada ayağını uzatan Kara’nın kayak takımlarına tutundu. 

Kara, daha sonra da elleriyle çocuğu havada yaklaşık 15 dakika tuttu. Sloven çocuk, ihbar üzerine bölgeye gelen ekiplerce kurtarıldı. Krvavec halkı tarafından ‘kahraman’ ilan edilen milli sporcu Kara’ya, kentin emniyet müdürü tarafından madalya verildi. 

Yaşanan olayın haber ajansları tarafından dünyaya duyurulması üzerine Sıla Kara’ya, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce tebrik telefonları yağdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Slovenya Türk Büyükelçisi Esen Altuğ’un da kendisini telefonla arayarak tebrik ettiği Sıla Kara, memleketi Erzurum’a gelişinde kulübünde coşkuyla karşılandı.

HEDEF OLİMPİYAT

Merkez Palandöken ilçesinde yaşayan Türkan-Mürsel Kara çiftinin 4 çocuğundan tek kızları olan Sıla Kara, henüz 7 yaşındayken mahallede arkadaşları ile birlikte…

 

Hayat kurtaran milli kayakçımıza ödül haberinin devamını okuyun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.