1. HABERLER

  2. EGE

  3. Daha güçlü kutlamak gerekmez mi?'
Daha güçlü kutlamak gerekmez mi?'

Daha güçlü kutlamak gerekmez mi?'

'Aslında bugün daha güçlü kutlamak gerekmez mi?'

A+A-

Erzurum Güncel-

Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına twitter'dan tepki yağdı. Aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu binlerce kişi sosyal paylaşım sitesi twitter'dan Cumhuriyet Bayramı törenlerinin zaten göbek atılarak kutlanmadığını, ayrıca asıl bu günlerde daha da coşkuyla kutlanması gerektiği görüşünde birleşti

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi. İstanbul'da Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapılmayacak, yarın akşam Bağdat Caddesi'nde fener alayı yürüyüşü düzenlenecek.



Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, 23 Ekim 2011'de Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesinin; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmamasının uygun görüldüğü kaydedildi.


Alınan karar gereği, bugün öğlen yapılacak çelenk koyma ve yarın sabah vilayetlerde yapılacak tebrikat törenleri dışındaki, resmi geçit dahil tüm etkinlikler iptal edildi.

BAĞDAT CADDESİ'NDE FENER ALAYI YAPILACAK

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada 29 Ekim akşamı saat 19.00'da Bağdat Caddesi'nde fener alayının yapılacağı duyuruldu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, bu yıl Hakkari çukurca’da şehit edilen 24 asker ile Van depreminde yaşamını yitirenlerin anısına siyah giyinecek.

VALİ MUTLU: RESMİ GEçİT TöRENİ VE RESEPSİYON PROGRAMLARI İPTAL EDİLMİŞTİR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret üniversitesi’nde düzenlenen "İstanbul Valiliği AB’ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2011 yılı 3. Toplantısı ve Avrupa Farkındalığı İstanbul’da Şekilleniyor Proje Döngüsü Eğitim Sertifika Töreni" sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

VATAN CADDESİNDEKİ GEçİŞ TöRENİ

Vali Mutlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla her yıl düzenlenen resmi geçit törenlerinin iptal edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 88. yılı programı çerçevesinde tertip edilecek olan Vatan Caddesi’ndeki geçit töreni ve akşamındaki yapılacak olan resepsiyon, Van’da hayatını yitirmiş olan vatandaşlarımızın acısını milletçe paylaştığımız bugünlerde Cumhurbaşkanlığımızın Başbakanlığımızın bu konuyla ilgili aldığı kararlar ve genelgeler doğrultusunda iptal edildi. Bugün saat 13.00’te Taksim Meydanı’nda yapılacak olan çelenk sunma törenimiz ve yarın sabah İstanbul Valiliği’nde tebriklerin kabulüyle ilgili program içerisinde yer alan faaliyetlerimiz icra edilecek. Ancak bunun dışında ifade ettiğim gibi resmi geçit töreni ve resepsiyon programları iptal edilmiştir. Kamuoyuyla bir basın açıklaması yapaak duyurmuştuk ama sizin vesilenizle bunu paylaşmayı yararlı görüyorum. Bu vesileyle Van’daki acı afette hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza rahmet ve milletimize başsağlığı dileklerimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum" dedi.
Vali Mutlu, kısa sürede bu acının atlatılmasını temenni ettiğini de söyledi.

İZMİR'DE DE İPTAL

CUMHURİYET Bayramı nedeniyle yarın yapılacak geçit törenleri, tüm illerde Başbakanlık genelgesiyle iptal edildi.

Van depremi nedeniyle alınan karar gereği, bugün öğlen yapılacak çelenk koyma ve yarın sabah vilayetlerde yapılacak tebrikat törenleri dışındaki, resmi geçit dahil tüm etkinlikler iptal edildi.

AKAYDIN: DEVLET BüYüKLERİ RESMİ GEçİDİ TüRK HALKINA çOK GöRüYOR

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Van’daki deprem nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenlerinin iptal edilmesini eleştirdi. Başkan Akaydın, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 88’inci yılında devlet büyüklerimiz tarafından resmi geçit törenleri bile yasaklanıyor, Türk halkına çok görülüyor" dedi.

Döşemealtı İlçesi sınırlarında bulunan Büyükşehir özel Eğitim Okulu öğrencileri, velilerin de katıldığı tören ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da izlediği törende kortej geçişi yapıldı. Törende konuşan Başkan Akaydın, Van’daki deprem nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında resmi geçit törenlerinin iptal edilmesini eleştirdi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin 88’inci yılında devlet büyüklerimiz tarafından resmi geçit törenleri bile yasaklanıyor, Türk halkına çok görülüyor" diyen Akaydın, şunları söyledi:

"Geçen sene yaşadığımız anayasa değişikliği ve referandum, bu sene yaşamakta olduğumuz anayasa değişikliği çalışmaları ve Güneydoğu’da yaşanan terörü ilişkin olaylar Türkiye Cumhuriyeti’nin, 1’inci Cumhuriyet’in yok edilmeye çalışıldığı gibi bir hava yaratıyor. Ne demek resmi geçit törenlerini yasaklamak? Resmi geçitler, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yasaklanamaz, iptal edilemez. çünkü bu geçitler, Mehmetçik, gaziler ve Atatürk’e minnetlerin, şükranların sunulduğu anlardır. Resmi geçit törenleri eğlence değildir. Mateminiz var ise baloları ve resepsiyonları yasaklayabilirsiniz ama resmi geçit törenlerini yasaklayamazsınız. Bu yasakçılara en büyük cevabı, sizin yaptığınız bu geçiş vermiştir."

TöRENLERİN İPTAL EDİLMESİNE TWITTER'DAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal paylaşım sitesi twitter'da aralarında Gülben Ergen, Birol Güven, Bekir Coşkun, Hamdi Alkan, Ece Vahapoğlu gibi ünlü isimlerinde bulunduğu birçok vatandaştan tepki yağdı.

İşte o yorumlardan bazıları:

Gülben Ergen: 29 Ekim CUMHURIYET BAYRAMIMIZ Kutlu olsun M.Kemal ATATURK'e layik bir genclik yetisiyor olsun!!!! Evet ben simdiden kutluyorum!!! Belki sebeplidir bu yaptigim...28 Ekim den 29 Ekim'i kutlamaya baslamak istedim bu yıl sebepli

TipAdam C.: Bu sene asıl kutlanması gereken bayram Cumhuriyet Bayramı'mıdır. Binlerce şehidimizin uğruna öldüğü de Cumhuriyet'tir, saygılar.

Birol Güven: Van'a yardım da ederim, Cumhuriyet'i de kutlarım. Bu kardeşlik ve dayanışma günlerinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha bir anlamlı olmaz mıydı?

Bekir Coşkun:
CUMHURİYET BAYRAMI EĞLENCE DEĞİLDİR...KUTLAMAK İçİN CUMHURİYETİ SEVMEYENLERİN İZNİ GEREKMEZ...

İstiklal Akarsu: Devlet bu sene Cumhuriyet Bayramı kutlama organizasyonu yapmayacakmış, Van için toplanan yardımın dağıtım organizasyonunu yapsa yeterli.

Hamdi Alkan: Unutmayalım ki Cumhuriyet şehadet mertebesine ulaşmış Atalarımızın bize bıraktığı en büyük kazanımdır.. "Resmi" kutlamaları iptal edilen cumhuriyet Bayramı'nı "sivil" olarak kutlamaktan gurur duyuyorum!!!

Ece Vahapoglu: 'Bayram' iptal edilir mi? Cumhuriyet Bayrami iptal olur mu?? Aci ve zor bir haftadan gectigimiz evet asikar ancak Cumhuriyet Bayrami gobek atarak, dans ederek kutlanan bir bayram havasinda gecmez ki??

ATATüRK ANITI öNüNDE CUMHURİYET KUTLAMASI

BAŞBAKANLIK genelgesiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarının ve kutlamalarının tüm yurtta iptal edilmesi nedeniyle, çanakkale’de sadece Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

çelenk törenine çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, çanakkale Belediye Başkanı CHP’li ülgür Gökhan, askerler, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

çanakkale Valisi Azim Tuna yaptığı konuşmada, cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri bir defa daha minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Vali Tuna çukurca şehitlerine ve Van depreminde hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Bu arada, 29 Ekim’de Vali Tuna’nın yalnızca makamında tebrikleri kabul edeceği bildirildi.

TAKSİM’DE CUMHURİYET BAYRAMI TöRENİ

CUMHURİYETİN kuruluşunun 88’inci yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Birinci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Turan çolakkadı, askeri ve mülki erkan, kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerin katılımı ile Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törende, saat 13.00’de Cumhuriyet Anıtı’na, çelenklerinin konulmasından sonra, bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, günün anlam ve önemi nedeniyle anıt özel defterine, şunları yazdı:

"Ulu önder Atatürk; Bugün milletçe Cumhuriyetimiz’in 88’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu, coşkusu ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk milletini bayrağımız ve Cumhuriyetimiz etrafında toplayan ilke ve devrimleriniz, medeniyetler arasında barışta kaynağı ve temelini teşkil etmiş, böylece ’Yurtta barış dünyada barış’ ilkesi daha da büyük bir anlam kazanmıştır. Bizler sahip olduğumuz, zenginliklerin değerini bilerek, gücümüze inanıp, kendimize güvenerek zorlar karşısında yılmayıp, demokrasimize sahip çıkıp, bölünmez bütünlüğümüzü koruyup, toplumsal barışı sürekli kılarak, aydınlık yarınlara, emin adımlarla durmadan ilerleyeceğiz. 88 yıl önce kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkan bu millet, bağımsız bir devlet olarak yarınlarda daha da güçlü olarak yer alacaktır. İstanbul’un geleceğinin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İstanbul’u bir dünya şehri yapmak, standartlarını geliştirmek, bizlere düşen en büyük görevdir. Bu görevin bilinci ve sorumluluğu ile azimle çalışmaya kararlıyız. Bu anlamlı günde, sizi, silah arkadaşlarınızı, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

SİVAS’TA ANITA çELENK SUNULDU

SİVAS’ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Van’da yaşanan deprem nedeni ile geçit ve resepsiyonları iptal edilen Cumhuriyet Bayramı’nda çelenk töreni bugün gerçekleştirildi. Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Sivas Valisi Ali Kolat, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yarınki törenlerin iptal edilmesi nedeni ile sadece Valilik makamında tebriklerin kabul edileceği bildirildi.

TELEKOM DİREĞİNDE SAYGI DURUŞU

NEVŞEHİR’in Avanos İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreni sırasında Türk Telekom’un verici direğindeki bir vatandaşın saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.

Avanos Cumhuriyet meydanındaki çelenk koyma sırasında protokolün tam karşısına denk gelen üzerinde vericilerin ve baz istasyonlarının yer aldığı 30 metre yüksekliğindeki direkteki bir kişinin, İstiklal Marşı okunurken saygı duruşu ve Türk Bayrağını asması dikkatle izlendi. Vatandaş Uğur Zeyrek, şehitlere saygı adına evinden getirdiği bayrakla direğe çıktığını ve burada saygı duruşuna katıldığını, İstiklal Marşı’nı okuduğunu söyledi.

DİYARBAKIR’DAKİ çELENK TöRENİNE BDP’Lİ BELEDİYE KATILMADI

DİYARBAKIR’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtına çelenk bırakma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katılmayınca, belediye çelengi bırakılmadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 88’nci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Diyarbakır’da Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Anıt parktaki törene Vali Mustafa Toprak, 7’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Alaaddin örsan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kamu kuruluş müdürleri, öğrenciler, askeri erkan katıldı.

Tören protokolünde Belediye Başkanı tabelasının boş olması dikkat çekerken, BDP’li Büyükşehir Belediyesi çelengi katılım sağlanmadığı için anıta bırakılamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk bırakıldı. Törende alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

HAYRETTİN KARACA: CUMHURİYET BAYRAMI’NI HİçBİR ŞEY ENGELLEYEMEZ

TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Başbakanlık genelgesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenleri ve kutlamalarının iptal edilmesine tepki göstererek, "Cumhuriyet Bayramı’nı hiçbir şey engelleyemez, mümkün değil" dedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Yalova’da Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene katılan TEMA Vakfı’nın kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resmi geçit törenleri ve kutlamaların Van’da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Başbakanlık genelgesiyle iptal edilmesine tepki gösterdi, kararı doğru bulmadığını söyledi. Karaca, "Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesi yanlış. Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasının depremle bir ilgisi yok. O acılar benim yüreğimde var. Ama Cumhuriyet Bayramı’nı hiçbir şey engelleyemez, mümkün değil. Ben uygulamayı yanlış buluyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.