1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Deriyi yenileyen ürün Türkiye'de geliştirildi
Deriyi yenileyen ürün Türkiye'de geliştirildi

Deriyi yenileyen ürün Türkiye'de geliştirildi

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) geliştirilen ve deri yenilemeye yardımcı olan yerli kozmetik ürünün, piyasaya sürülmesi için bir ilaç firmasıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

A+A-

Erzurum Güncel- CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitenin kültür merkezinde  düzenlenen törende yaptığı konuşmada, uzun yıllar üzerinde çalışılan bir projenin  ürüne dönüştüğünü söyledi.

Üniversitelerinde bu tarz çalışmaların yapılmasından dolayı mutlu ve  gururlu olduklarını vurgulayan Yıldız, "Üniversitemizde sağlık ve milli savunmaya  yönelik çalışmalar yapılıyor. Bunların da ürünlerini yakında göreceğiz. Yine ilaç  sanayisine yönelik çalışmalar da yapılıyor. Hocalarımızın her zaman destekçisi  olacağız." diye konuştu.

Kozmetik ürünü geliştiren Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Akyol da ürün hakkında bilgi vererek, "Ürün,  yaklaşık 7-8 yıllık sürecin sonunda ortaya çıktı. Fikir aşamasından sonra  bilimsel çalışmalar kısmına geçtik. Önce deneysel ardından da hayvanlar üzerinde  çalışma yaptık. Bunların neticesinde de kozmetik alanında kullanılmak üzere yeni  bir formülasyon geliştirdik." dedi.

TEKNOKENT'in bu ürünün geliştirilmesi ve patentlenmesi aşamasında  önemli desteği olduğunu dile getiren Akyol, şunları kaydetti:

"Kozmetik formülasyonun insanların yaşam kalitesinde uygulanabilmesi  için ürün haline gelmesi gerekiyordu. Yerli bir ilaç firması tarafından bu  formülasyon ürün haline getirildi. Yapılan sözleşmeyle de insanların kullanımına  sunulacak. Ürün deri ve saçlı deride kullanılabilecek. Kozmetolojik ürünlerin  temel özelliği deri bütünlüğünü sağlamaktır. Ürün içinde taşıdığı etken  maddelerle deri bütünlüğünün sağlanmasına yardımcı olacak. Deri ve saçlı derideki  birtakım rahatsızlıkların deri bütünlüğü sağlanarak giderilmesi amacıyla  çıkarıldı.

 

İş birliği anlaşması imzalanan yerli ilaç firmasının genel müdürü Dr.  Ersan Küçük de "Bu patentlenmiş bir formül, bu formülün ticarileştirilmesi için  hocamızla çalıştık ve ürünü kozmetik ürün statüsünde pazara süreceğiz.  Bakanlıktan izin alındı. Ülkemizdeki önemli ihracat kalemlerinden biri olmasını  hedefliyoruz. Öte yandan bu alandaki cari açığın giderilmesi için de bu tip yerli  ve milli  ürünlere ihtiyaç var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Yıldız, CÜ TEKNOKENT Müdürü Dr. Sercan  Mercan ve firmanın yönetim kurulu başkanı Mustafa Karpuzcu arasında "Patentli  Formülasyon Ticarileştirme Anlaşması" imzalandı.

Törene, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Vekili Recep Uslu,  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.