1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sen ne yaptın hocam
Sen ne yaptın hocam

Sen ne yaptın hocam

23 Nisan gösterisinde küçük kız, Dilan Polat'ın ‘Enerci' şarkısıyla dans etti, finalde polis kılığındaki iki öğrenci koluna girdi. Koreografiye tepki yağdı. Milli Eğitim Bakanlığı, gösteriye ilişkin idari soruşturma başlattı.

A+A-

Gazete Güncel- 23 Nisan'da Karaman'da bir okulda yapılan 'kara para' suçlamasıyla tutuklu Dilan ve Engin Polat'lı 'müsamere' büyük tepki çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Karaman'da bir okulda çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde ilkokul öğrencisi olan bir kız çocuğunun Dilan Polat'ı taklit ederek 'Enerci' şarkısıyla dans ettiği; polis kılığındaki iki çocuk tarafından gözaltına alındığı görüldü. Çocuklara örgüt kurma ve kara para aklama gibi suçlardan tutuklu bulunan fenomenin taklidini yaptırılan öğretmenlerine tepki yağdı. X'teki hesabından, "Bu ne saçmalık. O okulda pedagoji biliminden haberdar olan kimse yok mu? Farkındalık vs. yaratma bahanesiyle kimse sığınmasın" paylaşımında bulunan SODİMER Başkanı Prof.Dr. Levent Eraslan, AKŞAM'a şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖZ SAYGIYI YİTİRİR

"Özellikle son dönemde medyada böylesi kriminal karakterlere çokça yer verilmesi çocukları da doğrudan etkiliyor. Absürt yaşam tarzı ve şarkıların dillerde dolaşması elbette herkesi bu konuda bir şeyler yapmaya itmiş. Burada gösteri adı verilen garip bir duruma okul yöneticileri ve öğretmenlerin müsaade etmesi ayrı bir tartışma konusu. Böyle istenmedik, istenilmeyen çok kötü model olarak yer alan şöhreti olan bir kadının şarkısının söylenmesi ve çocukların şarkıyı söyleyen çocuğu tutuklaması pedagojik değil. Tutuklanan çocuk, özsaygı zehirlenmesinden tutunda ileride yaşayacağı hayatına etki edebilecek olumsuzluklara kadar zemin hazırlayabilecek konuma uğrayabilir."

DİLAN POLAT'LI 23 NİSAN GÖSTERİSİNE SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı, gösteriye ilişkin müfettiş görevlendirip, okul yönetimi ve gösteriden sorumlu öğretmenler hakkında idari soruşturma başlattı.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.