1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dev derbi nefes kesti!
Dev derbi nefes kesti!

Dev derbi nefes kesti!

Türk Telekom Arena'daki dev derbi nefesleri kesti, 3 puanı alan Galatasaray yoluna devam etti.

A+A-
Erzurum Güncel- Beşiktaş'ı konuk eden Aslan, Yasin ile öne geçti, Muslera Kartal'a "dur" dedi, son sözü Sneijder söyledi ve sarı kırmızılılar şampiyonluğun kıyısına geldi...  
 
GALATASARAY-BEŞİKTAŞ MAçININ öNEMLİ DAKİKALARI 
 
Süper Lig'deki tarihi derbide lider Galatasaray, Beşiktaş'ı Yasin ve Sneijder'ın golleriyle 2-0 yendi! 76 puana yükselen sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin Başakşehir'e puan kaybetmesi halinde veya çaykur Rize maçından en az 1 puan alması halinde hem şampiyonluğunu ilan edecek hem de 4 yıldızı takacak.   

GALERİ 

Galatasaray, bu galibiyetle puanını 76'ya yükselterek liderliğini sürdürdü ve hem ligi 2. sırada bitirmeyi hem de Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılmayı garantiledi. Beşiktaş ise 66 puanla 3. sırada kalarak Devler Ligi şansını kaybetti. Ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen siyah beyazlılar, önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Beşiktaş sınavını kayıpsız atlatan G.Saray'da şimdi gözler yarınki Fenerbahçe maçına çevrildi. Sarı lacivertlilerin Başakşehir önünde puan kaybetmesi halinde, G.Saray bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. F.Bahçe'nin Başakşehir'de kazanması halinde ise Aslan'ın haftaya çaykur Rizespor maçında alacağı 1 puan, F.Bahçe maçına bakmaksızın 4. yıldızı takmasına yetecek.

Galatasaray Beşiktaş

DERBİDE GOL ERKEN GELDİ
TT Arena'daki maça taraftarının müthiş desteğiyle başlayan Galatasaray, ilk dakikalarda rakip kalede baskısını kurdu. Sarı kırmızılıların bu baskısı 11. dakikada golü getirdi. Orta alanda Melo'dan aldığı topla ceza sahasına kadar ilerleyen Yasin içeriye girmeden şutunu çekti. Kaleci Günay'dan seken top yeniden Yasin'in önüne düştü, son haftaların formda ismi Yasin, düzgün bir vuruşla golü yaptı.

DEMBA BA DİREĞE TAKILDI
Golden sonra maçta dengeyi sağlayan Beşiktaş, oyunun kontrolünü de eline geçirdi. Beraberlik için yüklenen siyah beyazlılar, 20. dakikada direğe takıldı. Sosa'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta defansın arasından iyi yükselen Demba Ba, kafa vuruşunu yaptı, top yan direkten geri geldi. Daha sonra Necip'in vuruşunu ise savunma uzaklaştırdı.

İLK YARININ SKORU 1-0
Sarı kırmızılılar, 32. dakikada yine Yasin ile gole yaklaştı. Sol kanattan Telles'in ortasında arka direkte topla buluşan Yasin, kale önünde müsait durumda meşin yuvarlağı auta gönderdi ve takımını ikinci golden etti. İlk yarının sonralarına doğru temponun düştüğü karşılaşmada devreye G.Saray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.  
 
Galatasaray

KARTAL, MUSLERA'YI AŞAMADI
İkinci yarıya konuk Beşiktaş, daha istekli başladı. Siyah beyazlılar, art arda yakaladığı pozisyonlarda kaleci Muslera'yı geçemedi. 53. dakikada Demba Ba'nın pasında Tolgay, kale sahası önünde şutunu çekti ancak Uruguaylı kaleci direk dibinde topu kontrol etti. 58. dakikada ise Kerim'in pasıyla kaleye sokulan Demba Ba'nın sert şutu Muslera'dan sekti. Demba Ba, dönen topa bir kez daha vurdu ancak Muslera'yı geçemedi.

SNEIJDER SKORU BELİRLEDİ
Arena'da ilerleyen dakikalarda Beşiktaş, beraberlik için çok bastırdı ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Siyah beyazlıların umutlarını yıkan gol 80. dakikada geldi. Hamit'in şutunda defanstan seken topu ceza sahası dışında kontrol eden Sneijder'in şık bir vuruşla topu köşeden ağlarla buluşturdu. Hollandalı yıldızın, bu golü maçın skorunu belirledi, G.Saray, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. 
 
Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 0

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Telles, Melo, Hamit Altıntop, Yasin öztekin, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz

Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Hutchinson, Tolgay Arslan, Sosa, Demba Ba

Goller: Dk. 11 Yasin öztekin, Dk. 80 Sneijder (Galatasaray) 

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.