1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Dev uyanıyor
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Dev uyanıyor

A+A-

FETÖ istilasından 

temizlendikten sonra Rektör Çomaklı'yla 

birlikte çıta 

yükselten Atatürk Üniversitesi, 

148 üniversite arasında ilk on beşe girdi.

 

Başarı grafiği yükseliyor 

Üniversite yerleştirme sonuçlarının tartışıldığı şu günlerde, akademik eğitim dünyasının gündeminde ise, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin sıralaması var. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP" Araştırma Laboratuvarı 2018-19 akademik eğitim yılı için yeni bir değerlendirme sıralaması yaptı. 

 

Toplam 9 kritere göre belirleniyor 

Sıralamada makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel döküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere, 9 kriter esas alındı.  

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ 

ARASINDA DAHA 

İYİ KONUMDA

Atatürk Üniversitesi, "en iyi elli üniversite" sıralamasında 14. olurken, bu sıralamada Atatürk Üniversitesi "en iyi devlet üniversiteleri" sıralamasında 9. oldu. 

Aynı değerlendirme çalışmasında Atatürk Üniversitesi, içinde tıp fakültesi olan "en iyi üniversiteler" arasında da 7. sıraya yükseldi. 

Geçtiğimiz yıllar, Atatürk Üniversitesi listenin çok daha gerilerinde yer alıyordu.

ÜNİVERSİTEYE 

GERİ GÖÇ BAŞLADI

Devlet ve özel dahil olmak üzere, toplam 148 üniversitenin masaya yatırıldığı bu çalışmada, henüz çiçeği burnundaki Erzurum Teknik Üniversitesi ise, listenin 75.sırasında kendine yer buldu. 

"En iyi elli üniversite"  içinde, Atatürk Üniversitesi'nin genelde 14.sırada yer alması, akademik çevrelerde önemli bir başarı olarak gösteriliyor. Geçmiş yıllarda şu ya da bu nedenden ötürü Atatürk Üniversitesi'nden ayrılan bir çok öğretim üyesi geri dönmeye başladı.

BU BAŞARI, 

ÇOMAKLI VE EKİBİNİN

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'dan sonra ciddi biçimde atağa kalkan Atatürk Üniversitesi, bilimsel çalışmalara ayırdığı kaynakla da üniversiteler arasında dikkati çekmeye başladı. Başta FETÖ olmak üzere, çeşitli cemaatlerin tasallutundan kurtarılan Atatürk Üniversitesi, kaliteli eğitim ve dünya ölçeğinde kabul gören bilimsel çalışmalarla adını yeniden parlatmaya başladı. Bu atılım sayesinde, Atatürk Üniversitesi en çok tercih edilen devlet üniversitelerinden biri oldu.

340 BİN ÖĞRENCİ, 

23 FAKÜLTE

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi, 23 fakültesi, 14 enstitüsü ve meslek yükselokulu ayrıca açık öğretimle birlikte 340 bin dolayındaki öğrencisiyle ülkenin en büyük ilk üç üniversitesinden biri özelliğine sahip. Atatürk Üniversitesi, önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanan Avrupa'nın en büyük Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ile de dünya çapında bilimsel çalışmalara evsahipliği yapacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.