1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Devlet Bahçeli, 3 buçuk yıl sonra neden gündeme getirdi?"
"Devlet Bahçeli, 3 buçuk yıl sonra neden gündeme getirdi?"

"Devlet Bahçeli, 3 buçuk yıl sonra neden gündeme getirdi?"

T24 Yazarı Mehmet Tezkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Yurtta Sulh Konseyi’ni incelerseniz, onu askeri kanadının dışındaki sivil unsurları merak ediyorsanız. Siyasi ayağı da bulmuş olursunuz” ifadelerini köşesine taşıdı.

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları devam ederken, partilerin genel başkanlarının konu hakkındaki görüşleri de tartışma yaratmaya devam ediyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yurtta Sulh Konseyi’ni incelerseniz, onu askeri kanadının dışındaki sivil unsurları merak ediyorsanız. Siyasi ayağı da bulmuş olursunuz” ifadelerini kullanmıştı. T24 Yazarı  Mehmet Tezkan da Bahçeli'nin bu sözlerini köşesine taşıdı. İşte Tezkan'ın o yazısı:

“Soru şu; Bahçeli, üç buçuk yıl sonra Yurtta Sulh Konseyi’ni neden gündeme getirdi? Bence tek nedeni var, FETÖ’ nün siyasi ayağı tartışmalarının AKP üzerinden yürümesini, AKP ekseninde dönmesini engellemek için. Yurtta Sulh Konseyi kimi iktidardan devirmek için darbeye kalkışmıştı? AKP iktidarını. O halde Yurtta Sulh Konseyi üzerinden yürütülecek ‘siyasi ayak’ tartışması AKP’ye bulaşmaz.”

Yurtta Sulh Konseyi’nde 38 kişi olduğunu hatırlatan Tezkan, şu yorumları yaptı:

“Darbe yapılanmasını da 27 Mayıs’ı yapanlardan esinlendikleri belli. O yapıyı örnek aldıkları ortada. 27 Mayıs darbesini emir komuta dışında alt rütbeli subaylar yapmıştı. Milli Birlik Komitesi kurarak ülkeye el koymuşlardı. Ülkeyi yönetmeye soyunmuşlardı. Milli Birlik Komitesi kaç kişiydi? 37. Şunu da belirteyim, FETÖ gibi cemaatçi örgüt değildiler. FETÖ gibi ne bürokrasi de, ne yargıda, ne medyada, ne poliste kolları bacakları vardı. Ahtapot gibi değillerdi

37 subay darbe yaptı yaptı. Belki de 15 Temmuz’da darbeye kalkışan Yurtta Sulh Konseyi’ de başarılı olsaydı ülkeyi yönetmeye soyunacaktı. Milli Birlik Komitesi gibi.

“Bu işleri en iyi bilenlerden biri Bahçeli’dir”

Aslında bu işleri en iyi bilen kişilerden biri de Devlet Bahçeli’dir. MHP’nin kurucusu, başbuğ dedikleri Alpaslan Türkeş 27 Mayıs ihtilalini yapan 37 subaydan biriydi. İhtilal bildirisini radyoda okuyan kişiydi. Milli Birlik Komitesi üyesiydi. Bahçeli, Türkeş’in çok yakın mesai arkadaşı, dava arkadaşıydı. Milli Birlik Komitesi’ni siyasi ayağı olup olmadığını birinci ağızdan çok dinlemiştir.

Acaba diyorum; Bahçeli o bilgiler ışığında mı Yurtta Sulh Konseyi’nin üzerine gidin diyor yoksa AKP’yi bu tartışmanın dışına, uzağına atmak için mi? Galiba ikincisi!”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.