1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Devlet Bahçeli demek istiyor ki:
'Devlet Bahçeli demek istiyor ki:

'Devlet Bahçeli demek istiyor ki:

'Devlet Bahçeli demek istiyor ki: Barajın altında kalabiliriz, yetiş Reis'

A+A-

Erzurum Güncel- MHP lideri Devlet Bahçeli'den dün çok konuşulacak bir çıkış geldi. Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu belirtti ve uzlaşma ile yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli'nin bu açıklamasını köşesine taşıyan Ahmet Hakan, "Devlet Bahçeli demek istiyor ki: Barajın altında kalabiliriz, yetiş Reis" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim barajının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Dünkü grup toplantısının ardından TBMM'deki makam odasında gazetecilere gündemi değerlendiren Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır bir seviye olduğunu söyledi. Bahçeli, geçmişte, 'bölücü unsurların TBMM'de temsiline imkan vermeyecek bir baraj oranı olarak yüzde 10'un devamından yana olduklarını' hatırlattı. Bu oranın, değişik ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

BÜTÜN BUNLARDAN DERS ÇIKARTMAK LAZIM

"Şimdi Türkiye'de iki şeye dikkat etmek gerekiyor. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içerisinde bunu nasıl başarırız, Türkiye'yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım. Bu yüzde 5 mi olur Batı demokrasilerindeki gibi, yüzde 7 mi olur yoksa yüzde 10'da kalıp böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bu konuyu yaparken bir başka partiyi yok farz edip ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkartmak lazım."

BARAJIN ALTINDA KALABİLİRİZ, YETİŞ REİS

"Ne diyor, ne demek istiyor?" başlıklı yazısında Ahmet Hakan, "Devlet Bahçeli diyor ki: 'Yüzde 10 seçim barajı çok ağır bir baraj.' Devlet Bahçeli demek istiyor ki: Barajın altında kalabiliriz, yetiş Reis" ifadelerini kullandı.

Yazının devamını okumak için tıklayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.