1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Diyanet’in toplantısında dans kursundan rahatsız oldular
Diyanet’in toplantısında dans kursundan rahatsız oldular

Diyanet’in toplantısında dans kursundan rahatsız oldular

Diyanet’in, “Ateizm, deizm, agnostisizm” konulu toplantısında dans ve müzik gibi sosyal amaçlı kulüpler, “Çocukları kafalayan yerler” olarak nitelendirildi. Kulüpler “Buralara giden çocuk iki ay sonra başını açıyor, Cuma’yı aksatıyor” denildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Eylül 2018’de Ankara’da düzenlenen, “Güncel İnanç Problemleri” isimli toplantıda, dans ve müzik kulüpleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre dans ve müzik kulüplerinde, “Çocukları kafalayan” şeyler olduğunu dile getiren bir akademisyenin toplantı tutanaklarına geçirilen konuşmasında, “Dans kurslarına bizim gencimiz gidiyor. Tabii gidecek ama bakıyorsunuz iki ay sonra çocuk başını açmış, sakallı sakalını kesmiş, cumayı aksatıyor” ifadelerine yer verildi.

Öğrenci kulüplerini, “İnanç karşıtı hareketlerin” merkezine koyduğu konuşmasında akademisyen, şunları söyledi:

“Arkadaşlar içeriden gelen gruplar var veya içeriden karşıt sorunlar var. Mesela bu üniversite gençliği, kendilerini işte bir kulüplere atıyor, işte bazen bu felsefe kulüpleri oluyor, hümanist kulüpler oluyor, feminist kulüpler oluyor, çevreci kulüpler olabiliyor, barışçı olabiliyor veya mistik akımlar var. Mistisizm sadece bizdeki tarikatçılar değil, hatta Yunus Emre’yi, Mevlana’yı kullanarak o formda da çok inanılmaz tahripkar şeyler öğreten gruplar var. Mevlana’yı kapıya asıyor, ‘Rumi’ diyor ama içeride o kadar çok başka şeyler var ki. Siyasi kulüpler var, hayvansever kulüpler var şimdi burada, içerideki bu kulüplerin birçoğu sayın hocam bana göre, içerisine bizim girmediğimiz, giremediğimiz veya kapısından döndüğümüz yerler.”

HEMEN HOCAYIM DEMESİNLER

Dans ve müzik kurslarıyla ilgili de konuşan akademisyen, dans ve müzik kurslarına giden çocukların iki ay sonra başını açtığını, sakalını kestiğini ve cuma’yı aksattığını savunarak, “Demek ki onu orada kafalayan şeyler var” dedi. Toplantıda, “Gençliğe ulaşmak için” ise Diyanet’e “Sadece cami veya imam hatip olarak görmeyelim bu problemi. Kendi bünyemizde gençler için özel kulüpler, gruplar kuralım. Belki sakalsız olabilir, daha dünyevi gözükebilir bu öğrencilerimiz, belki ben hemen hocayım demesinler ama bir ajandaları olsun, ne yapacaklarını bilsinler” önerileri sıralandı.

Birgün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.