1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuk
Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuk

Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuk

Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı ara verdiği saferlerine yaklaşık 17 ay sonra tekrar başlayan Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuk sürüyor.

A+A-
Erzurum Güncel- Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı ara verdiği saferlerine yaklaşık 17 ay sonra tekrar başlayan Doğu Ekspresi ile dolu dolu yolculuk sürüyor. Işık Çapanoğlu KARS (İHA)

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2/11Kars'ta bozkırın ortasında ‘vaha' olarak bilinen tarihi Benliahmet İstasyonu'ndan geçen ve sisler arasında kaybolan Doğu Ekspresi havadan görüntülendi.
3/11Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara hattında sefer yapan bin 310 kilometrelik yoluculuğu 24 saatte tamamlayan vatandaşlar, yolculuk boyunca birbirinden güzel manzaralara şahit oldu.
4/11Kars'a gezmek için geldiğini ifade eden Bedir Kocaman, Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğunu yapacağını söyledi.
5/11Bedir Kocaman, “Kars'a gezmek için geldim, Ankara'ya gideceğim. Ankara'dan da İzmir'e yolculuk devam edecek. Daha yeni başlıyoruz. Ama yorumlarda hep güzel şeyler geçiyor, güzel sözler alıyoruz. Bende bir binip görmek istedim” dedi.
6/11Kars'tan başlayarak Ankara'ya kadar yolcularına masalsı bir yolculuk yaşatan Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğu olduğunu belirten Muhammet Emir, “İlk yolculuğum, gayet memnunum. Normal kara yolu taşımacılığından daha iyi, eğlenceli olacak. Öyle umuyorum” diye konuştu.
7/11Kars'tan hareket eden ve 24 saatlik tren yolculuğunu nostaljiye dönüştüren Doğu Ekspresi bozkırın ortasındaki vahada havadan görüntülendi.
8/11TCDD tarafından 1969 yılında Doğu Anadolu'daki bazı tren yolları ile tren istasyonları çevresine yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla 82 dönümlük araziye tarihi Benliahmet İstasyonu çevresine dikilen 20 bine yakın çam ağacının arasından süzülerek geçen Doğu Ekspresi, yolcularına masalsı yolculuğun keyfini yaşatmaya devam ediyor.
9/11
10/11
11/11
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.