1. HABERLER

  2. Dünya yüzbinleri konuşuyor
Dünya yüzbinleri konuşuyor

Dünya yüzbinleri konuşuyor

Çukurca’da şehit olan askerlerden 9’u son yolculuklarına uğurlandı. Dünya medyası Erzurum'daki onbinlerin görüntülerini yayınladı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Şehitler için düzenlenen törenlere şimdiye kadar görülmemiş katılım oldu. Cenaze olmayan kentlerde ise vatandaşların terörü protesto yürüyüşleri sürdü

Erzurum'da Mesut Kazanç'ı 50 bin kişi uğurladı
Foto galeri için tıklayın


Hakkari çukurca’daki hain saldırıda şehit olan 24 askerden 9’u dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit asteğmen Bilal özcan ile er Eyüp çolakoğlu İstanbul’dan, Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer Konya’dan, piyade çavuş Koray özel Adana’dan, Piyade Uzman çavuş Halil özdoğru Sinop’tan, uzman çavuş Mustafa Arslan çorum’dan, Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan Artvin’den , Piyade Onbaşı Mesut Kazanç Erzurum’dan, er Ufuk Bozkurt ise Kırklareli’nden son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yunus Yılmaz'ın cenazesi
Foto galeri için tıklayın


Hakkari çukurca’da önceki gün mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Mehmet Ulusoy Osmaniye’den, Adana’da korsan gösteride patlayan bombayla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Veli Ataşçı da Adana’da düzenlenen törenle toprağa verildi. 11 cenaze törenleri, şimdiye kadar en geniş katılımlı şehit törenleri oldu. Şehit cenazelerine giden yüzbinlerce vatandaş teröre öfke yağdırdı. Asteğmen Bilal özcan ile Er Eyüp çolakoğlu İstanbul’da yolculuklarına uğurlandı. Törenine hükümeti temsilen Hayati Yazıcı ile Erdoğan Bayraktar katıldı. 1’inci Ordu Komutanı Org. Yalçın Ataman, Vali Hüseyin Avni Mutlu, ile CHP’li vekiller Süleyman çelebi, Mahmut Tanal, Ali özgündüz, Sabahat Akkiraz, Aydın Ayaydın ve AKP’li Hakan Şükür de törene gelerek her iki aileye de başsağılığı diledi.

Erzurum’da 50 bin kişi
Şehit Mehmet Ağgedik'in cenazesi
Foto galeri için tıklayın


Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç’ın Erzurum’daki cenaze törenine 50 bin kişi katıldı. Törende şehidin arkadaşları Kazanç’ın ‘Kalbim çok ağrıyor, öp de geçsin anne’ sözünü pankart yapıp taşını.

Piyade Er Ufuk Bozkurt’un Kırklareli’nin 11 bin 900 nüfuslu Vize İlçesi’ne bağlı 250 nüfuslu çavuşköy’dündeki cenaze törenine ise yaklaşık 20 bin kişinin katıldı.

Şehit Koray özel'in cenaze töreni
Foto galeri için tıklayın


 


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.