1. HABERLER

  2. EGE

  3. Emekliye 355 TL intibak zammı
Emekliye 355 TL intibak zammı

Emekliye 355 TL intibak zammı

2000’den önce emekli olanlara yapılan 355 liraya varan intibak zammından diğer emeklilerin de yararlanması gündemde. Bunun için gözler Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararda.

A+A-

Erzurum Güncel- Yaklaşık 2 milyon emeklinin yararlandığı intibak zammı, diğer emekliler için de gündeme geldi. Bunun için kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Takvim gazetesinde yer alan habere göre; mahkemeden intibak vizesi çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da 355 liraya varan zamların yolu açılacak.

2000 yılından önce emekli olanlar için yapılan intibak düzenlemesi, diğer emeklileri de umutlandırmıştı. Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı da konuyu yargıya taşımıştı. Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Avcı'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu merakla bekleniyor.

Eğer Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, milyonlara zam yolu açılacak. Çıkacak karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. Emeklilerin maaşı yeniden hesaplanacak.

İlk intibakta 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira arasında artışlar yapılmıştı. Yeni intibakta da artışların bu seviyede olması bekleniyor.

TÜED'DEN ÇAĞRI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak taleplerini yineleyerek, "Hükümetimiz, bu çağrımızı değerlendirmeli ve emekliler arasında norm ve standart birliğini sağlamalıdır" ifadelerini kullandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine geçen yıl ikramiye taahhüdü olarak 100 lira seyyanen zam yapılmasından dolayı hükümete teşekkür eden Ergün, "Bu paranın 2017'den itibaren emekli olanlara verilmemesi yeni bir eşitsizlik yaratmıştır. Bu nedenle 2017 sonrası emekli olan ve bundan böyle emekli olacaklara seyyanen 100 lira zammın güncellenerek verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.