1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Emniyet müdürü konuştu
Emniyet müdürü konuştu

Emniyet müdürü konuştu

Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, sosyal medyada yayılan 'Gümüşhane'de önemli terör olayları yaşanıyor' iddiasına yanıt verdi.

A+A-

Erzurum Güncel-1 Ağustos'ta Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler ile yaşanan çatışma sonrası gözler Karadeniz'e çevrildi. 

İl genelinde terör ihbarlarında yüzde 70 artış yaşandığını belirten Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, "'Hiçbir şey de yok' denilmiyor. Belirli şeyler var, bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor.dedi.

Kar, vatandaşın mal ve can güvenliği açısından herhangi bir sorun yaşanmaması için güvenlik tedbirlerini, bütün illerde olduğu gibi en üst seviyede tuttuklarını söyledi.

Kar, Emniyet Müdürlüğünde, ilin asayiş ve trafik durumuna ilişkin bilgilendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi. 

Orhan Kar, bir gazetecinin, son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin sorusu üzerine, "Türkiye'nin genelini ilgilendiren bir konu. Devam eden bir çözüm Sürecimiz vardı. Akabinde gelişen konulardan dolayı ilimize de yansıması oldu. Burada olayın önemli kısmı, devletimiz her şeyi takip ediyor ve biliyor. İlimizde de bir kaç gün önce bununla ilgili kırsal alanda bir temas sağlandı ancak havanın karanlık ve bölgenin de dağlık şartlarda olması vesilesiyle şahıslar kaçtılar" dedi.

Karadeniz'de şifreli PKK görüşmeleri

PKK'nın gerçekleştirdiği silahlı eylemlerin ardından Karadeniz kırsalına da bazı birliklerini yönlendirdiği anlaşıldı. Ayrıntııar için tıklayın

GüVENLİK EN üST DüZEYDE

Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Kar, "Vatandaşımızın mal ve can güvenliği açısından herhangi bir sorun yaşanmasın diye güvenlik tedbirlerimizi, bütün illerde olduğu gibi ilimizde de en üst seviyede tutuyoruz. Arkadaşlarımız büyük gayretle çalışıyor" diye konuştu.

İLİMİZDE İHBARLARDA YüZDE 70 ARTIŞ VAR

Kar, 'ülke genelinde yaşanan olaylar dolayısıyla ihbarlarda artış var mı' sorusunu, "İhbarlar konusunda vatandaşımız son dönemde daha da duyarlı. İlimizde ihbarlarda yüzde 70 artış var. Şüpheli araç, şüpheli şahıs ve şüpheli paket şeklinde ihbarlar geliyor, artık duyarlı hale gelindi" diye yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'Karadeniz'de, Gümüşhane'de önemli terör olayları yaşanıyor gibi sosyal medyada paylaşımlar var, bu konuda ne söylemek istersiniz' sorusu üzerine Kar, şunları kaydetti:

"HİçBİR ŞEY DE YOK" DENİLMİYOR

"Terör olayları daha çok doğu ve güneydoğu illerinde yaşanıyordu. Karadeniz'de de son günlerde bu tür konular meydana gelince insanlar daha önce duymadıkları için biraz daha konulara abartılı yaklaşılıyor. Devletimiz takip ediyor, en ufak boşluk yok. Vatandaşımızdan beklentimiz şüpheli şahısları gördüklerinde bilgi vermeleri. Abartıldığı gibi Karadeniz Bölgesi'nde öyle bir şey söz konusu değil zaten. 'Hiçbir şey de yok' denilmiyor. Belirli şeyler var, bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Ortaya çıktıkça da zaten ilgili yerlerden açıklama yapılıyor."

TERöRİSTERİN MERKEZE BAĞLI TEKKKE KöYüNDE GöRüLDüĞü İDDİASI

Teröristlerin merkeze bağlı Tekke köyünde görüldüklerine yönelik yaşlı bir kadının sabah saatlerinde ihbarda bulunduğunu belirten Kar, bunun üzerine yapılan araştırmadan sonuç alınamadığını kaydetti.

1 AĞUSTOS'TA çATIŞMA çIKMIŞTI

1 Ağustos Cumartesi Kürtün ilçesi kırsalında, 'dur' ihtarına uymayan bölücü terör örgütü üyesi bir grupla sıcak temas sağlandığı, ancak teröristlerin, gece karanlığı ve sarp arazi yapısından yararlanarak kaçtığı açıklanmıştı.

orhan-kar.jpg

Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Emniyet Müdürlüğünde, ilin asayiş ve trafik durumuna ilişkin bilgilendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.