1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Emniyet’ten Gazeteci Tolga Şardan Hakkında Suç Duyurusu
Emniyet’ten Gazeteci Tolga Şardan Hakkında Suç Duyurusu

Emniyet’ten Gazeteci Tolga Şardan Hakkında Suç Duyurusu

EGM’den yapılan açıklamada Tolga Şardan’ın “karalama amacı güden iddia ve iftiralarda” bulunduğu ileri sürülerek hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Şardan son olarak EGM’de Menzilcilerin yükselişiyle ilgili iddialara dikkat çekmişti.

A+A-

Erzurum Güncel- Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

EGM internet sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Şardan: Gazeteciler için doğal

Hakkında soruşturma açılan Şardan, Evrensel’e yaptığı değerlendirmede 30 yıldır gazetecilik yaptığını, Emniyet ve İçişleri Bakanlığını yakından takip ettiğini ve buna dair haberler yaptığını belirterek şöyle devam etti:

“Kurumlar ya da kişiler hukuki haklarını kullanıyorlar. Bugün artık bu tip suç duyuruları, davalar gazeteciler için doğal oldu. Pek çok gazetecinin başına geliyor maalesef” dedi.

Emniyetteki Menzilcilere dikkat çekmişti

T24’te yayımlanan yazılarında AKP ve devlet mekanizmaları içerisindeki ilişkilere dair iddialara yer veren Şardan, 3 Kasım’daki “Emniyet’te neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarında birbirine mi girdi?” başlıklı yazısında EGM teşkilatında Menzil tarikatına mensup kişilere öncelik verildiği iddialarını gündeme getirmişti.

Şardan yazısında özetle şu iddialara yer vermişti:

“17-25 Aralık’tan sonra Fethullahçılar’a yönelik tüm bürokraside başlayan ve 15 Temmuz süreci sonrasında FETÖ’ye dönüştürülen ‘temizlik’ çalışmaları sonucunda yeni bazı farklı yapılanmalar devlet kadrolarında hayat bulmaya başlamıştı.

“Fethullahçılar gibi Nurcu akımdan gelen Okuyucular, Yazıcılar ile Nakşi akımdan gelen Süleymancılar, Menzilciler, Erzincan Grubu, Erzurum Kurtoğlu Grubu, İskenderpaşa Grubu önde gelen gruplar arasında yer alıyor.

“Bu gruplardan Okuyucular, Yazıcılar’la birlikte son dönemde Menzilciler de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladı. FETÖ’den doğan boşluğun doldurulması çerçevesinde bir süredir emniyette yapılan tayinlerde Menzilcilerin etkisi ‘güçlü’ biçimde hissediliyor.

“Bu etki, son emniyet müdürleri kararnamesinin yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ve polis okullarına yapılan müdür atamalarında da kendisini gösterdi. Her üç atama ve terfi sırasında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referanslar kabul gördü.

“Ancak kulislere düşen iddiaya göre, birinci sınıfa terfi ve polis okullarına yapılan atamalar sonrasında özellikle Menzil cemaati içinde kavgalı bir süreç başladı..."

Kaynak: http://bianet.org

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.