1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. En kritik hafta
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

En kritik hafta

A+A-

Seçim için geri sayım başladı, partiler son hamlelerini yapıyor 

 AK Parti ve MHP baskın biçimde önde, İYİ Parti ve HDP atağa kalktı...

2002'den buyana AK Parti'nin "kalesi" olan, MHP'nin de yüzünü güldü- ren Erzurum, 24 Haziran'a birkaç gün kala büyük bir yarışa sahne oldu. "Millet İttifakı'na vekil kaptırmak istemeyen "Cumhur İttifakı", cumhurbaş- kanlığı seçiminde Erzurum'un yeni bir rekor kırması için çalışıyor.

Kararsız seçmen 

iştah kabartıyor!

Tecrübeyle sabittir ki seçime son bir hafta kala özellikle kararsız seçmen artık bir tercih yapıyor.  Anket firmalarının, seçmen bazında yaptığı araştırmalar sonucu defalarca tespit ettikleri bu sosyolojik gerçek, partilerin saha çalışmasının şeklini belirliyor. Buna göre son hamlelerini yapan iddialı partiler, hemen her seçim öncesinde yaklaşık yüzde ona tekabül eden kararsız seçmeni etkileyecek çıkışlar yapıyor. Erzurum özelinde de aynı gerçeğin geçerli olması nedeniyle, "Cumhur İttifakı"nın da, "Millet İttifakı" nın da hedef kitlesi aynı: Kararsız seçmen...

AK Parti güneye, 

MHP kuzeye odaklandı

Erzurum mitingiyle seçim startını veren AK Parti, ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da, "her insana dokun, her hanenin kapısını çal" anlayışını seçim çalışmalarının merkezine oturttu. Ramazan boyunca gece gündüz koşturan AK Parti adayları ve teşkilat görevlileri bayramı da boş geçirmedi. Bu süreçte en dikkati çeken husus ise, "Cumhur İttifakı'nın iki önemli ayağını oluşturan AK Parti'nin güney ilçelere ağırlık vermesi, MHP'nin de kuzey ilçeleri ve şehir merkezini tercih etmesi oldu. Adayların altını çizdikleri konuların başında terör, ekonomi, istikrar ve yatırım geldi.

İttifaklar düellosunda 

nefesler tutuldu

Seçmenin sandık başına gitmesine bir haftadan daha az bir zaman kalması, iddialı iddiasız tüm partileri hareketlendirdi. Bunun en somut göstergesi ise, "Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve SP'nin Erzurum'u karış karış dolaşmasıdır. Özellikle İYİ Parti'nin dört bir yanda bayrak sallaması, CHP ve SP'yi de heyecana getirdi.  "Cumhur İttifakı'na karşı "zafer" elde etmek için 24 Haziran'ı son fırsat olarak gören "Millet İttifakı" adayları, Erzurum genelinde bir sürpriz yapacak potansiyeli yakaladı. Bu rüzgar,  diğer yandan da HDP'nin yelkenlerini şişirmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.