1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan da koalisyon istiyor iddiası
Erdoğan da koalisyon istiyor iddiası

Erdoğan da koalisyon istiyor iddiası

Deniz Zeyrek, AK Parti'deki koalisyon hesaplarını anlattı. Zeyrek'in iddiasına göre Beştepe'deki kritik görüşmede Erdoğan koalisyon istedi!

A+A-

Erzurum Güncel- Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, AK Parti'de koalisyon konusunda iki farklı eğilim olduğunu iddia etti. Ak saçlılar olarak nitelendirilen ağabeylerin, CHP ilekoalisyon kurulmasından yana olduğunu söyleyen Zeyrek, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın ise tavrının MHP'den yana olduğunu ifade etti. Zeyrek'e göre Erdoğan da koalisyon istiyor!

Deniz Zeyrek, CNN Türk'te katıldığı "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. MHP'nin HDP'nin içerisinde olduğu ya da dışarıdan desteklediği hiçbir koalisyonda yer almayacağını açıkça söylediğini ifade eden Zeyrek, bu ifadelerin duyuma değil bilgiye dayalı olduğunu söyledi. CHP'nin olası azınlık hükümetinde, barajın rahatlıkla indirilebileceğini, MHP ve HDP'nin başta emekli maaşları olmak üzere iktidarın desteklenebileceğini kaydeden Zeyrek, bu süreçte yolsuzluk dosyalarının da açılabileceğini ifade etti.

"AK SAçLILARIN TAVRI CHP'DEN YANA"

Ankara'daki koalisyon tartışmalarında AK Parti'nin AK saçlı olarak nitelendirilen bazı isimlerin tavrını CHP'den yana kullandığını söyleyen Zeyrek, bu düşüncenin bazı kesimlerce gündemde tutulduğunu anlattı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın seçimlerden hemen sonra HDP ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Zeyrek, Akdoğan'ın olası bir koalisyonda MHP'yi istediğini iddia etti. İşte Zeyrek'in o sözleri;

"ERDOĞAN KOALİSYON İSTİYOR" 

"Ortadaki verilerden anladığım şu: Cumhurbaşkanı bir kere bugün Ahmet Davutoğlu ile olan görüşmesinde kendisine görev vereceğini, hükümet kurmakla ilgili ve bir koalisyonkurması gerektiğini ifade etmiş. Bu kesin bilgi. önümüzdeki günlerde yemin töreni tamamlandıktan sonra süreç başlayacak."


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.