1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan ''Uyarılarımıza uyulmadı'' dedi, yeni yasakların sinyalini verdi
Erdoğan ''Uyarılarımıza uyulmadı'' dedi, yeni yasakların sinyalini verdi

Erdoğan ''Uyarılarımıza uyulmadı'' dedi, yeni yasakların sinyalini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "malesef halkımız uyarılarımıza uymadı ve vaka sayılarında ciddi artışlar gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız." dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da son günlerde artan koronavirüs vaka sayılarını yorumlarken dikkat çeken ifadeler kullandı. koronavirüs vakalarındaki artışları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde vaka ve ölüm sayılarının arttığını belirtti. 

Erdoğan "malesef halkımız uyarılarımıza uymadı ve vaka sayılarında ciddi artışlar gördük. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız. Bunu keyfi yapmıyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda.

Gerek toplu taşım gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı.

AŞI ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "Aşı çalışmalarımız sıkı bir şekilde devam ediyor. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz. Firmalarımızla yaptığımız görüşmelerde de onlar bize olumlu sinyaller veriyor."

SERRAC'IN İSTİFASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifasınıda yorumladı. Erdoğan, "Bu hafta heyetler bazında görüşmeler olabilir" dedi. 

YUNANİSTAN İLE DOĞU AKDENİZ GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birçok devlet başkanı veya başbakanlar bu konuda yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Bu görüşmelerde deniz yetki alanlarından öte başka bir yaklaşım var. O da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir görüşme süreci olabilir mi? Bizim Miçotakis'le görüşme yapma noktasında bir sıkıntımız yok. Neyi hangi çerçevede görüşeceğiz? Asıl olan budur. Biz Oruç Reis'i eğer bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Niye çektik? Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiyle bir fırsat tanıyalım. Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın diye yaptık.Bakım süreci bittikten sonra Oruç Reis görevinin başına dönecektir. Kendilerine söyledik, biz her zaman iyi niyet olduktan sonra görüşmeye hazırız. İster üçüncü bir ülkede, ister video konferansla... Ama görüşürüz." şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.