1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklandı
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklandı

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı açıklandı

Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Okay Memiş Başkanlığında toplandı. Kurul ildeki sinema salonları faaliyetini 1 Mart 2021’e kadar durdurulması kararını aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Okay Memiş Başkanlığında toplandı. Kurul ildeki sinema salonları faaliyetini 1 Mart 2021’e kadar durdurulması kararını aldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş Başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunnu aldığı karar şöyle:

‘İçişleri Bakanlığının 18.11.2020 tarihli genelgesi kapsamında 18.11.2020 tarih ve 14164 sayılı yazımızla? kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler belirlenmiş kapsamda sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31.12.2020 tarihine kadar durdurulması kararlaştırıldığı bildirilmiştir.

Gelinen aşamada, gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda? salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirildiği İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.12.2020 tarih ve 21751 sayılı yazısı yazı ile Valiliğimize bildirilmiştir.

Bu doğrultuda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 71 inci maddeleri uyarınca İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda? Oy birliği ile karar verilmiştir. ‘

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.