1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Erzurum'da 17 büyükbaş hayvanı ateşe verdiler
Erzurum'da 17 büyükbaş hayvanı ateşe verdiler

Erzurum'da 17 büyükbaş hayvanı ateşe verdiler

Erzurum'un Horasan ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce içinde 7'si gebe 17 büyükbaş hayvanın bulunduğu ahırın kundaklandığı ileri sürüldü. Olayda 17 büyükbaş hayvan yanak öldü.

A+A-

Erzurum Güncel- İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Gerek Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Murat Çimen'e ait ahırda, gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olayı haber alarak ahırda bulunan 7'si gebe 17 büyükbaş hayvanı kurtarmak isteyen Çimen ile köylüler, alevler ve yoğun duman nedeniyle içeri giremedi.

Durumun bildirildiği Horasan Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ahırdaki 17 büyükbaş hayvan yanarak can verdi.

YANAN HAYVANLAR BOŞ ALANA GÖTÜRÜLÜP GÖMÜLDÜ

Ölen büyükbaş hayvanlar, jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından iş makineleriyle köy dışındaki boş bir alana götürülüp gömüldü.

Murat Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi gibi köyün büyük bölümünün hayvancılıkla geçindiğini ifade ederek, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

"Babam saat 24.00'te ahırı kontrole geldiğinde her şey normalmiş. Evimiz ahırdan 100 metre uzaklıkta. Eve geldikten sonra ahırı ateşe vermişler. Ahırdaki 17 büyükbaş hayvan bağıra bağıra can verdi. 7 tanesi gebeydi, diğerleri zaten tosundu. Dumandan ve alevlerden yangına müdahale edemedik. İtfaiye müdahale etti ama zaten ekipler gelene kadar hayvanlar yanmıştı. Duyarlı komşularımızla elimizden geleni yaptık ama kurtaramadık."

Çimen, olaya ilişkin jandarmanın inceleme yaptığını belirterek, "Jandarma ekipleri gelip tutanak tuttu. Ahırın duvarlarında benzin izleri var. Ayrıca ahırın etrafında benzin kokan boş pet şişeler bulduk ve bunları jandarma incelemek için götürdü" dedi.

"DEVLETTEN TEK İSTEDİĞİM BUNU YAPAN CANİLER BULUNSUN"

Belediye ekiplerinin yardımıyla hayvanları iş makineleriyle ahırdan çıkarıp hastalık yaymaması için köyün dışına taşıdıklarını anlatan Çimen, olayın faillerinin bir an önce bulunmasını istedi.

Olayın insanlığa sığmadığını dile getiren Çimen, "Hiçbir dinde böyle bir canilik yoktur. Hayvanları ve karnındaki yavruları diri diri yakmak da nedir. Devletten maddi, manevi bir isteğim yoktur. Tek isteğim bunu yapan caniler bulunsun" diye konuştu.

20171210_2_27425004_28703156_web.jpg

20171210_2_27425004_28703166_web.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum