1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da fırıncıların ''çiftli ekmek'' oyunu!
Erzurum'da fırıncıların ''çiftli ekmek'' oyunu!

Erzurum'da fırıncıların ''çiftli ekmek'' oyunu!

Erzurum’da birçok fırında tekli ekmek bulmak mucize oldu. Fırıncılar...

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da son dönemde fırıncıların vatandaşlara ‘tekli ekmek kalmadı’ diyerek çiftli ekmek sattıkları iddia edildi. Birçok fürunda tekli ekmek bulamayan vatandaşlar, ‘çiftli ekmek’ oyunu ile karşı karşıya kaldıklarını iddia ediyor. Vatandaşlar, gerek esnaf ve sanatkarlar odasını ve gerekse fırıncılar odasını göreve davet ediyor. Erzurum’da ekmekle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

 

‘TEKLİ EKMEK KALMADI’ DİYORLAR

 

Birçok fırında eksik gramajlı ekmek satıldığının tespit edilmesi ve belediye zabıta ekiplerinin de kısmi cezalar uygulaması, fırıncılar için caydırıcı olmuyor. Halkın ekmeği ile oynayan bir kısım fırıncılar, şimdilerde ise vatandaşa çiftli ekmek  dayatıyorlar. Tekli ekmek çıkarmadıkları iddia edilen bazı fırıncılar, ekmek almak için gelen vatandaşlara ‘tekli ekmek kalmadı’ yalanın ı uydurup çiftli ekmek satıyorlar. Birçok vatandaş 1 ekmek alacakken 2 ekmek ya da 3 ekmek alacakken 4 ekmek almak zorunda bırakılıyor. Hal böyle olunca, fırıncılar da dayatma ile ekmek satarak tepki çekiyor. Bazı fırıncıların bu uygulamasına, işini dürüst bir şekilde yapan fırıncı meslektaşları da tepki gösterip, yapılan uygulamanın ticaret ahlakına uygun olmadığını ifade ediyorlar.

 

VATANDAŞ ‘TEKLİ EKMEK’ DENETİMİ İSTİYOR

 

Fırıncılara yönelik yeteri kadar denetim mekanizması olmadığını savunan vatandaşlar, başta belediyeler olmak üzere ilgili oda yetkililerini göreve davet ediyor. Belediyelerin fırınlarda ‘çiftli ekmek’ denetlemesi yapması gerektiğini savunan vatandaşlar, ‘‘ Erzurum’da son dönemde hangi fırına gitsek tekli ekmek bulamıyoruz. Çiftli ekmek olduğunu söyleyip bize ikili ekmek dayatıyorlar. Birçoğumuz başka fırına gitmemek için ya da acilen eve dönmemiz gerektiği için çiftli ekmek almak zorunda bırakılıyoruz. Yetkililerin bu duruma el atması gerekiyor. Tüketici ekmek konusunda haksız rekabete maruz bırakılıp mağdur ediliyor. Belediyelerin fırınlarda hijyen denetiminin yanında birde tekli ve çiftli ekmek denetimi yapması gerekir. Fırınların müşteriye ihtiyaç kadar tekli ekmek çıkarma zorunluluğu vardır. Fırıncı fazla para kazansın diye kimse ikili ekmek almak zorunda değilim’’ diyerek tepki gösterdiler. (Kaynak: Günebakış Gazetesi)   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.