1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da kar esareti
Erzurum’da kar esareti

Erzurum’da kar esareti

Erzurum’da sabah saatlerinden itibaren aralıksız yağan yoğun kar yağışı hayatı felce uğrattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kar kalınlığının kent merkezinde yer yer 20 santimetreye ulaştığı Erzurum’da Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekipleri karla mücadele seferberliği başlattı. Kar yağışı sonrası Erzurum’un çevre illerle olan ulaşım ağında aksamalar yaşanırken, kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyorlar.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının hafta içerisinde de devam edeceğini belirterek özellikle akşam ve sabah saatlerinde yaşanabilecek don ve buzlanma konusunda sürücüleri uyardılar.

Kapanan köy yollarını açmak için seferber oldular

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına Bağlı Aşkale Şubesi, yoğun Kar yağışı sonrasında kapanan köy yollarını açmak için seferber oldu.
Sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı dolayısı ile kapanan köy yolları Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Kalkınma Aşkale Şubesi ekipleri yoğun çaba sarf ederek kar sebebi ile kapanan köy yollarını açtılar.
Kar temizleme çalışmaları esnasında vatandaşlara ait olan ve yollarda mahsur kalan araçlar iş makineleri ile çekildi.
Kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Erzurum - Horasan karayolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor

Erzurum Horasan Ağrı karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ağrı-Horasan-Erzurum karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.
Alınan bilgiye göre, Ağrı-Horasan-Erzurum karayolunda Hamamdere mevkiinde öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışına yakalanan uluslararası yük taşımacılığı yapan tır sürücüleri zor anlar yaşadı. Birçok tır sürücüsü, yolda ilerleyemeyince araçlarını yol kenarına çekip beklemek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri de karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.