1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da vaka sayısı oranı 48,14 oldu
Erzurum'da vaka sayısı oranı 48,14 oldu

Erzurum'da vaka sayısı oranı 48,14 oldu

Haftalık vaka haritası açıklandı. Erzurum'da haftalardır vaka sayısı düşüş gösterirken, kentte aşılama hızı yavaş ilerliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Ayşe Nur BAYRAM'ın haberi / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20-26 Kasım'da illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. 

 

Verilere göre Erzurum'da vaka sayısı 100 bin kişide 48,14 olurken bir önce ki açıklanan haftaya göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanlığı her hafta korona virüs ile mücadele kapsamın illerdeki 100 bin nüfusa eş değer yüzdelik oranları açıklayarak, şehirlerde ki vaka durumu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuyor. 

 

 

 


Ekim ayında düşüş başladı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20-26 Kasım haftasında 100 bin nüfusa eş değer yüzdelik rakamları açıklayarak illere göre haftalık insidans haritasını paylaştı.  Haritaya göre Erzurum’da ki vaka sayısının 48,14 olduğu belirltilirken Ekim ayından bu yana düşüşe geçtiği gözlemlendi. Kentte en yüksek vaka oranı 2 Ekim'de açıklanan vaka haritasında 312,68 olarak belirlenmişti. 

 

 

 


Aşılama yavaş ilerliyor

 

Türkiye'de yapılan ikinci doz COVID-19 aşı sayısı 50 milyon dozu geçerken, Erzurum'da hala istenilen seviyede değil. Bakanlığın yayınladığı veri tablosuna göre 16 Ekim'de sarı renge geçen Erzurum, 51 gündür aynı kategoride yer alıyor. Geçtiğimiz hafta 2. doz aşılama da yüzde 70,3'e ulaşan kentte, son verilere göre bu oran küçük bir artışla yüzde 70,7 oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.