1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Erzurum'u sıçratacak proje
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Erzurum'u sıçratacak proje

A+A-

 

Doğubeyazıtlı işadamı Gemikaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uçar, Erzurum'a "evet" dedi

Gemikaya Genel Müdürü Murat Avcı: Erzurum'a yapacağımız yatırım, gaz betonla sınırlı kalmayacak 

Pasinler'de gaz beton (duvar elemanları) fabrikası kuruluyor. 100 milyon liraya mal olacak fabrikada 500 kişi istihdam edilecek.

Türkiye'nin yanı sıra, Nahçivan, Azerbaycan ve Tiflis'te yaptığı yatırımlarla, turizm, inşaat, sanayi, gıda ve enerji alanında büyük hizmetlere imza atan Gemikaya Holding, bünyesine katacağı önemli yatırımlardan birini de Erzurum Pasinler'e yapıyor.

Doğubeyazıtlı işadamı olan Emin Uçar, Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'da yatırım arayışına girmişti. Bu süreçte Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve işadamı Murat Arslan da gönüllü olarak sözkonusu yatırımın hayata geçmesi için gece gündüz çalıştı. 

Aylar süren görüşmeler sonunda, Gemikaya Holding, Pasinler'de duvar elemanı malzemesi 

olarak geçen gaz beton fabrikası kurmaya karar verdi. 100 milyon liralık bir yatırımla açılacak 

fabrikada 500 kişilik bir istihdam oluşturulacak. Fabrika üreteceği malzemenin hammaddesini de yine Pasinler'deki ocaklardan temin edecek.

Gemikaya Holding, yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımlarına hız veren bir kuruluş. İşte o 

yatırımlardan biri de, yapımı halen devam eden ve bittiğinde Türkiye'nin en büyüğü olacak olan Doğubeyazıt Çimento Fabrikası'dır. Aynı zamanda Nahçivan'daki Tuzdağı Oteli'nde sahibi olan Gemikaya Holding, son yıllarda yatırımları arasına turizm, gıda, sanayi ve inşaatın dışında enerji de aldı. Holdingin bünyesinde halen 10 bin civarında çalışan bulunmaktadır.

Holding, Nuh tufanı efsanesi ile ilişkilendirilen Nahçivan coğrafyasındaki Gemikaya yükseltisinden adını almıştır.

Proje, taahhüt, restorasyon ve inşaat faaliyetleri ile ticari yaşama başlayan kurum zamanla sanayi, madencilik, turizm ve gıda sektörlerine de yönelerek bir şirketler topluluğuna dönüşmüştür. Etkinliklerini sürdüren şirketler GEMİKAYA HOLDİNG çatısı altında örgütlenmiştir. Bünyesinde yer alan şirketleri ve uluslararası etkinlikleri ile GEMİKAYA HOLDİNDG günümüzde Nahçivan merkezli bir uluslararası organizasyon kimliğine ulaşmıştır.

Kaliteli mal ve hizmet üretmeyi önemseyen, dışa bağımlılığı azaltarak yerel kaynakları harekete geçirmeyi birinci öncelik sayan, araştırma ve bilgiyi sosyal sorumluluk olarak gören, insan odaklı çevre değerlerine saygılı bir vizyon ve misyonla GEMİKAYA HOLDİNG ulusal ve uluslararası düzlemde faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Gazbeton Nedir?

Binalara çok yönlü katkılar sağlayan, modern dünyanın duvar örgü malzemesi olarak ilk tercihi konumunda olan gazbeton; hafif yapı malzemesidir. 

? Gözenekli hafif bir yapı malzemesidir.

? Hacim olarak %70-80 gözeneklerden oluşur. 

? Yoğunluğu düşük, masif bir malzemedir. 

? Isı iletkenliği en düşük kagir duvar malzemesidir.

 

Neden Gazbeton?

Yüksek performansı sayesinde tüm dünyada yaygın olarak kullanılan gazbeton, Amerika'dan Japonya'ya kadar birçok ülkede üretilir. Dünyanın en prestijli şehirlerinin gözde yapılarında kullanılan gazbeton, yüksek ısı yalıtımı özellikleri ile yapının yangın ve deprem güvenliğini arttırması nedeniyle pazarın önemli bir ihtiyacını karşılar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.