1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100'üncü Yıl Dönümü
Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100'üncü Yıl Dönümü

Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100'üncü Yıl Dönümü

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında yapılacak etkinlikler kapsamında il protokolü ile toplantı yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında yapılacak etkinlikler kapsamında il protokolü ile toplantı yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Azizoğlu'nun 12 Mart'ta yapılacak kutlama etkinlikleri kapsamında planlanan programlar hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Söz konusu kutlamalarla ilgili iki ayrı komisyon kurulmasına karar verilen toplantıda, yapılacak etkinliklerde gençlerin milli bilinç kazandırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verileceği belirtildi.

İnsanların kahramanlıklarıyla Erzurum'un kurtuluşunun Birinci Dünya Savaşı ve Cumhuriyete giden yolun başlangıcı olduğunu ifade eden Azizoğlu, "Erzurum, Anadolu'nun önemli bir kentidir. Erzurum tarihte birçok olayın cereyan ettiği bir yer olduğu gibi bir taraftan düşmanla savaşırken diğer yandan da Ermenilerin katliamlarına tanık olmuştur. Yaşanan olayları ve Cumhuriyete giden kurtuluşun 100'üncü yılında bilimsel kaynaklarla insanların anlayacağı şekilde toplum önüne getirelim ve bu heyet tarihe önemli bir not düşsün." dedi.

Vali Azizoğlu, ayrıca merkez ve ilçelerde bulunan şehitliklerin ihya edilmesi konusunda çalışmaların başlatılmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.