1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun "Fetö" Davası
Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun "Fetö" Davası

Eski Vali Yardımcısı Boylu'nun "Fetö" Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu'nun yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ersin Boylu ile avukatı Celal Zunguldak katıldı.


Sanık Boylu, savunmasında, ciddi bir rahatsızlık geçirdiğini, dönem itibarıyla ameliyat olacağını ancak çeşitli sebepler nedeniyle ameliyatının ertelendiğini belirterek tahliyesini talep etti.


Avukat Zunguldak ise dosyaya sunulan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinin, müvekkilinin ByLock mesajlaşma programını kesin ve kati bir şekilde kullanmadığını gösterdiğini söyledi.

Zunguldak, bu hususlar da dikkate alınarak 17 aydır tutuklu olan ve ciddi bir rahatsızlığı bulunan müvekkilinin tahliyesinin kararlaştırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Boylu'nun sağlık durumuna ilişkin raporların iki ayrı hastaneden istenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu'nun Erzurum Valiliğince gerçekleştirilen bir proje kapsamında yurt dışına çıktığının anlaşıldığı, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının şifreli şekilde haberleşmek için kullandıkları "ByLock" programına kayıtlı olduğu ve programı kullandığı belirtiliyor.

Boylu'nun eşinin Asya Katılım Bankasında çalıştığı belirtilen iddianamede, örgütün darbe girişiminin ardından tutuklanan sanığın valilikteki odasında yapılan aramalarda FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in iki fotoğrafının bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, Boylu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum