1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Faruk Aksoy'a şok suçlama
Faruk Aksoy'a şok suçlama

Faruk Aksoy'a şok suçlama

Fetih 1453'ün yapımcısı Faruk Aksoy'a şok suçlama

A+A-

Erzurum Güncel- Türk sinemasının en pahalı filmi olarak kayıtlara geçen Fetih 1453’ün yapımcısı Faruk Aksoy ‘nitelikli dolandırıcılıkla’ suçlanıyor. Aksoy, ticaret sicilde kaydı bulunmayan şirketi adına çek keserek alacaklı bir firmaya verdi. Verilen çek karşılıksız çıkınca icra takibi başladı. Ancak şirketin ortada olmadığı belirlendi. Bunun üzerine Aksoy Film’in büyük hissedarı olan Faruk Aksoy hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Aksoy’un şirketine yönelik bir çok icra takibinin de yapılmaya başlandığı belirlendi. Konu ile ilgili görüşüne başvurmak istediğimiz Faruk Aksoy ise çağrılarımıza yanıt vermedi.

‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’ SUçLAMASI
Yapımcı-yönetmen M. Faruk Aksoy hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru geçtiğimiz hafta yapıldı. Aksoy’a yönelik ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘sahtecilik’ suçlaması ile yapılan başvuruyu Safari Grip Film Hizmetleri A.Ş. yaptı. Savcılık soruşturma dosyasına sunulan belgelere göre Safari Grip ile ticaret yaptığı Aksoy Film Müzik Yapım Tic. Ltd. Şti. arasındaki krizin gerisinde karşılıksız çıkan bir çek yer alıyor.

çEK KARŞILIKSIZ çIKTI
Aksoy Film, Safari Grip isimli şirkete 30 Mart 2015 günü ödeme tarihli bir çek verdi. Safari Grip personeli, çekin günü geldiğinde tahsil etmek için bankaya gittiğinde, çekin karşılıksız olduğunu öğrendi. çekin ödeme gününden 2 hafta sonra ise Aksoy Film hakkında alacaklı şirket avukatı Murat Emergen aracılığı ile İstanbul İcra Müdürlüğü üzerinden icra takibi başlatıldı.

ŞİRKET ORTADA YOK
Kesinleşen takip kararı şirkete tebliğ edilmek istendi. Ancak, İstanbul Ticaret Odasıkayıtları üzerinde yapılan sorgulamada şirketin varlığına hukuken son verildiği anlaşıldı. 15 Aralık 2014 günü resen terkin kararı alınan şirket sahibi Aksoy’un bu durumu kendilerinden gizlediği iddiasına yer verilen suç duyurusunda, borçluların hileli davranışta bulunduğu iddia edildi. Suç duyurusu dilekçesinde Faruk Aksoy ve kardeşi Servet Aksoy’un nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri iddia edilerek kamu davası açılması talep edildi. Aksoy Film hakkında, önemli bir bölümü geçtiğimiz son iki ayda olmak üzere bir çok icra takibinin yapıldığı belirlendi.

Konu ile ilgili görüşüne başvurmak üzere telefonla ulaşmaya çalıştığımız Faruk Aksoy ise çağrılarımıza yanıt vermedi. Aksoy'un şirket numarasını da açan olmadı.


Aksoy Film hakkında çok sayıda icra takibinin yapıldığı anlaşıldı.

RECEP İVEDİK’İN DE YAPIMCISI
Faruk Aksoy, 17 milyon dolar bütçeli Fetih 1453’ün yanı sıra gişe rekorları kıran Recep İvedik, çılgın Dersane, Güle Güle, Hürrem Sultan gibi bir dizi çok izlenen filmin yapımcı ve yönetmenliğini üstlendi.


Aksoy hakkında suç duyurusu 5 Ağustos günü yapıldı.

dgokce@hurriyet.com.tr


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.