1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alındı
FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alındı

FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alındı

FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alınmış olup, işlemleri devam etmektedir.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ankara il ve ilçelerinde görevli olup KHK ile FETÖ kapsamında görevden ihraç edilen 107 öğretmen hakkında 20/11/2017 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş; FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alınmış olup, işlemleri devam etmektedir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara merkez ve ilçelerinde  görevliyken FETÖ soruşturmaları kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 107  öğretmen hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü  ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

51 ÖĞRETMEN YAKALANDI OPERASYON SÜRÜYOR

Operasyon kapsamında 51 eski öğretmenin gözaltına alındığı, şüphelilerin ifade işlemleri için emniyete getirildiği öğrenildi. Adreslerinde bulunamayan zanlıların yakalanması için çalışmaların  sürdüğü belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklama şöyle:

107 ÖĞRETMEN HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara il ve ilçelerinde görevli olup KHK ile FETÖ kapsamında görevden ihraç edilen 107 öğretmen hakkında 20/11/2017 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş; FETÖ şüphelisi 51 öğretmen gözaltına alınmış olup, işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TSK'DAN 400 İHRAÇ İDDİASI

Önümüzdeki günlerde yayımlanacak yeni kanun hükmündeki kararname (KHK) ile 400 FETÖ şüphelisinin ordudan atılacağı iddia edildi. Operasyonun jandarmayı da kapsayabileceği belirtiliyor. Jandarmadaki rakamın ise daha fazla olacağı belirtiliyor.

KIRŞEHİR'DE 11 GÖZALTI

Kırşehir merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara, İstanbul ve Kırşehir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında daha önce meslekten ihraç edilen emniyet personeli, öğretmen ve sağlık çalışanları ile halen görevde olan memur ve esnafın da bulunduğu 11 zanlı gözaltına alındı.Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.