1. HABERLER

  2. EGE

  3. FETO’nun Bank Asya için talimat verdiği ortaya çıktı
FETO’nun Bank Asya için talimat verdiği ortaya çıktı

FETO’nun Bank Asya için talimat verdiği ortaya çıktı

Emniyetin Ankara yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianameye bir polis memurunun itirafları damga vurdu. Polis, Gülen’in “Evi olan evini, arabası olan arabasını satsın. 1 lira olsa dahi para yatırın” talimatı verdiğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bank Asya'nın kurtarılması için Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine verdiği talimatlar ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Şahingöz'ün hazırladığı, FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına ilişkin iddianamede çarpıcı detaylar var. İtirafçı bir polis, Feto'nun, örgütün bankası için verdiği talimatları şöyle anlatıyor:

TALİMAT YAĞMIŞ

“ÖRGÜT imamları, ‘Bank Asya bizim için çok önemli' diyordu. Fetullah Gülen'in, ‘Evi olan evini, arabası olan arabasını satsın, bankaya yatırsın' talimatını ilettiler. ‘1 liran bile olsa hesap aç' deniliyordu.”

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara yapılanmasına yönelik iddianamede, bir polis memurunun itirafları yer aldı. İtirafçı polis, “Örgüt imamları, ‘Bank Asya bizim için çok önemli. Bankamıza sahip çıkamazsak cemaat içinde kopmalar olur. Elinde olan para yatırsın' dediğini söyledi. Fetullah Gülen'in de “Evi olan evini, arabası olan arabasını satsın, bankaya para yatırsın'' talimatını ilettiklerini açıkladı. İmamların, devletin bankaya el koyacağının konuşulmaya başlanması üzerine de müşteri sayısının fazla görünmesi için hesap açılmasını istedikleri ve “Bir lira dahi olsa para yatırın” denildiğini söyledi.

TWİTTER HESABINDAN…

Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Şahingöz tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün emniyet yapılanması detaylarıyla anlatıldı. FETÖ'nün, emniyetteki mensuplarının sivil imamlardan aldıkları talimatları harfiyen yerine getirdiği kaydedilen iddianamede, itirafçı polislerden Kadir Ş., ifadesinde şunları söyledi: “Ankara'da Yasin ve Veli beni Mustafa ile tanıştırdı. Mustafa, bana 17-25 Aralık soruşturmalarını kastederek ‘hükümetin cemaatle ilgili çalışmalarında sen ve senin gibilere çok iş düşecek' dedi. Diğer illerde FETÖ soruşturmalarında elde edilen dijital materyaller bizim daireye gönderiliyordu. 2016 yılında Sadık kod adlı örgüt abisi bana ByLock'tan mesaj gönderdi. Buluştuk ve bana bir flash disk verdi. Ben görevdeyken, İstihbarat Daire'deki casus yazılım operasyonu yapılmıştı. Sadık ayrıca isim isim emniyet müdürlerini sorardı. Ona verdiğim bilgiler ‘Sarayın Uşakları' adıyla açılmış müzahir Twitter hesabında yayınlanmıştı.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.